Zoekwoorden:
Security, Education Market, Defense
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Eindhoven
Opleiding:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
2600 uur
Duur:
18 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Wat word je?
Met de vakrichting Grondoptreden van de opleiding Veiligheid & Vakmanschap kun je aan de slag bij de Landmacht of Marine. Ga je voor de Landmacht, dan kun je werken bij de pantser infanterie of de luchtmobiele infanterie in een gevechtsfunctie. Kies je voor de Marine, dan kun je bij het Korps Mariniers over water of door de lucht ingezet worden bij militaire operaties. Je kunt ook kiezen voor een functie buiten Defensie of om door te stromen naar een mbo-opleiding op niveau 3.

 

Hoe ziet je opleiding eruit?
Tijdens de opleiding ga je 5 dagen per week (gemiddeld 36 uur per week) naar school. Daarnaast loop je om de 3 weken een volledige week stage bij Defensie. 10 weken in totaal per jaar.

 

Studiekosten
Het wettelijk vastgestelde lesgeld bedraagt 1.155 euro per jaar.
Kijk voor een inschatting van de overige kosten voor deze opleiding op de website van Studers. Ieder jaar worden daar uiterlijk 1 juli de kosten van de leermiddelen bekendgemaakt voor het daarop volgende schooljaar.

 

Laptop
Bij veel opleidingen kun je als student niet zonder computer.

 

Keuzedelen
Je krijgt vakken die je voor het beroep opleiden en standaard lessen als Nederlands en rekenen. Daarnaast kies je een of meerdere keuzedelen om je te verbreden of verdiepen. Bijvoorbeeld ondernemen, leidinggeven, programmeren of een taal. Tijdens je opleiding krijg je meer informatie over de keuzedelen die jij kunt volgen. Je sluit elk keuzedeel af met een examen.

 

Uitleg beperkt aantal plaatsen
Dit is een opleiding met een beperkt aantal plaatsen. Het is belangrijk dat je je tijdig aanmeldt. Hierdoor heb je meer kans op een plaats bij de opleiding, mits je aan de toelatingseisen voldoet. Het is verstandig om je ook aan te melden voor een andere opleiding die bij je past.


Studie in cijfers
Studie in cijfers geeft duidelijke informatie over deze opleiding en de kansen op de arbeidsmarkt.

 

Grote kans op werk
Wil je na je studie graag direct aan de slag? Dan is deze opleiding een goede keuze! De Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) heeft ’m bestempeld als opleiding met grote kans op werk in de regio Zuidoost-Brabant. Het gaat hierbij om een inschatting van de kans op werk op het niveau en binnen het vakgebied van de opleiding, als je de opleiding afrondt binnen de normale studieduur.


Welke vooropleiding heb je nodig?
Om te worden toegelaten tot deze opleiding heb je nodig:

- vmbo-diploma of;
- overgangsbewijs van 3 naar 4 havo en;
- de Nederlandse nationaliteit (of aangevraagd) en;
- een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

 

Je wordt uitgenodigd voor een persoonlijk gesprek waar je de school leert kennen en we kijken of deze opleiding bij je past. We kijken bijvoorbeeld of de vakken van je vooropleiding aansluiten en of je gemotiveerd bent voor een beroep als militair.

Je wordt ook uitgenodigd voor een sportkeuring (Sport Medisch Advies (SMA)) en we testen of je binnen de duur van de opleiding het gewenste niveau kunt behalen. Zo is er een kracht- en conditietest en een test waarin persoonskenmerken aan bod komen. Hierbij wordt gekeken naar zaken als samenwerken, stressbestendigheid, incasseringsvermogen en doorzettingsvermogen.

 

Voor het volgen van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap is het dragen van sport- en werkkleding noodzakelijk.