In RoboValley werken meer dan 170 robotica onderzoekers uit een veelheid aan vakgebieden samen met andere experts, ondernemers en besluitvormers in zowel de publieke als de private sector. Hierdoor ontstaat een uniek netwerk, met het TU Delft Robotics Instituut in het hart. RoboValley speelt daarom een leidende rol in de ontwikkeling van de volgende generatie robotica.

 

Het voorop lopen in de ontwikkeling van robotica heeft verschillende voordelen. Naast economische groei is de belangrijkste dat deze nieuwe generatie robotica kan bijdragen aan het aanpakken van grote maatschappelijke problemen. Klimaatverandering, vergrijzing, groeiende wereldbevolking en voedselschaarste: dit zijn problemen die met behulp van robotica kunnen worden opgelost.

 

Dankzij het Robotica-instituut van de TU Delft is het roboticaonderzoek niet langer versnipperd over afzonderlijke academische faculteiten. Het programmateam van RoboValley zorgt ervoor dat bedrijven de beschikbare kennis kunnen vinden en gebruiken. In RoboValley zijn alle belangrijke spelers in de robotica met elkaar verbonden, wat de groei van de industrie versnelt.

 

Het RoboValley-programmateam helpt bedrijven of starters die zich in Delft willen vestigen. Dat doen we door bedrijven met automatiseringswensen te koppelen aan de juiste experts. We helpen investeerders aan te trekken: via het RoboValley Investeringsfonds bieden we risicodragend kapitaal en versnelde wegen naar de markt voor de meest veelbelovende robottechnologieën.

 

Tot slot helpen we bedrijven en onderzoekers in RoboValley om exposure en zichtbaarheid te krijgen. Bedrijven die zich in RoboValley vestigen houden ervan dat ze de werknemers van andere robotica-bedrijven in de gang kunnen ontmoeten en problemen kunnen bespreken. Want bij RoboValley draait het om communicatie: elkaars activiteiten kennen en gefaciliteerd worden in samenwerking.

Gerelateerde functieprofielen