Over ons

Hoe we werken

The Hague Business Agency (THBA) is een door de overheid gefinancierde organisatie die gespecialiseerd is in economische ontwikkeling en directe buitenlandse investeringen (BDI) in Den Haag. THBA ondersteunt de gemeente Den Haag, het Haags Conventioneel Bureau en het Bureau Buitenlandse Zaken bij het aantrekken van internationale conferenties, seminars en niet-gouvernementele organisaties (NGO's). Daarom zijn wij zeer goed toegerust om u te voorzien van alle informatie die u nodig heeft om een belangrijke, soms strategische stap te zetten. Wij bieden marktinzichten. Dienen als liaison met mogelijke partners. En we zijn uw gids: we helpen u met praktische vragen en zaken als huisvesting, vergunningen en fiscale en juridische tips. Als belangrijk extraatje zijn we ons ervan bewust dat uw eventuele verhuizing gevolgen heeft voor uw medewerkers en hun gezinnen. Ook voor hen is het heel belangrijk om zich thuis te voelen, weg van huis. Al met al is THBA uw non-profit one stop shop voor alles wat u tegenkomt. Gratis!

 

Alle lijnen zijn open

THBA biedt u een zeer betrokken team dat voor u werkt met alle relevante partners in Den Haag. We delen onze expertise en business leads door middel van allerlei persoonlijke en online communicatie: evenementen, (online) marketing, persoonlijk bezoek en kennismaking met waardevolle relaties. De zogenaamde Fact-Finding-Trips zijn daarbij een belangrijk hulpmiddel. Met ons Investors Progamme streeft THBA naar een langdurige binding met organisaties en bedrijven die zich al in Den Haag hebben gevestigd. We blijven u voeden met marktinformatie en business intelligence.


Partnerschappen

Het Hague Business Agency (THBA) werkt samen met partners die hetzelfde doel hebben om bij te dragen aan de economische groei en de werkgelegenheid in de regio. THBA ondersteunt de gemeente Den Haag, Den Haag Convention Bureau, Den Haag Marketing Bureau en het Bureau Internationale Zaken. Samen verwelkomen we internationale conferenties, seminars en niet-gouvernementele organisaties (NGO's).

 

Andere belangrijke partners

De NFIA (Netherlands Foreign Investment Agency) is de nationale operationele eenheid van het ministerie van Economische Zaken. Net als wij helpen en adviseren zij buitenlandse bedrijven bij het opzetten, uitrollen en/of uitbreiden van internationale activiteiten in Nederland. Wij werken nauw samen met het NFIA en maken samen met hen en andere regionale economische ontwikkelingsinstanties en enkele grote steden deel uit van het netwerk 'Invest in Holland'. Het netwerk werkt aan een continuüm van gratis, vertrouwelijke ondersteunende diensten voor nieuwe buitenlandse investeerders, maar ook voor bestaande buitenlandse investeerders die al in Nederland actief zijn. Zo hebben we een nauwe band met het Innovatiekwartier in Den Haag en Rotterdam Partners.

 

En we delen een kantoor met Steenworp Vestigingsadviseurs Haaglanden. Deze organisatie adviseert starters en bedrijven bij het vinden van de juiste locatie voor een kantoor in de Haagse regio.