Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Engineering, cybersecurity
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Informatica heeft ons leven drastisch veranderd. Stel je eens een leven voor zonder smartphone, laptop of internet. In deze opleiding leer je maatschappelijke problemen op te lossen door slimme en veilige digitale hulpmiddelen te creëren.

 

Iets voor jou?

  • Krijg inzicht in hoe informatica onze samenleving kan veranderen.
  • Combineer logica en creativiteit om complexe puzzels op te lossen.
  • Werk voor echte klanten in een studentensoftwarebedrijf.
  • Leer de wiskundige grondslagen achter broncodes.
  • De opleiding is de beste in haar vakgebied volgens Elsevier's Best Studies 2022.

Wat ga je leren?

Computing Science gaat over leren programmeren, toch? Ja, maar dat is maar een klein deel van de studie. Als informaticus leer je hoe software werkt, hoe informatie wordt weergegeven als digitale gegevens en de onderliggende wiskundige en logische principes. Je bestudeert hoe dit alles wordt geïmplementeerd in hardware zoals computers en digitale netwerken en hoe je cybersecurity toepast om IT-systemen te beschermen.

 

Wat kun je ermee?

De komende jaren zijn er steeds meer IT-specialisten nodig. Bedrijfsprocessen worden meer geautomatiseerd, digitale veiligheid wordt steeds belangrijker en onze infrastructuren cirkelen meer dan ooit rond informatici.

Informatici kunnen op een breed scala van gebieden werken. Bedrijven staan te trappelen om studenten met een achtergrond in informatica aan te nemen. De meeste studenten vinden vaak een baan voordat ze afstuderen. Je bepaalt zelf waar je je in wilt specialiseren.