Keywords:
Education Market, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/02/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Door jouw werk als beveiliger draag je bij aan de veiligheid van mens en omgeving. Jij treedt op bij incidenten, voert ingangscontroles uit en surveilleert op straat of bij evenementen. Na deze opleiding kun je aan de slag bij beveiligingsbedrijven, particuliere bedrijven of de overheid.

- Je surveilleert
- Je opent en sluit gebouwen
- Je biedt hulp bij ongelukken

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Als beveiliger heb je een representatieve en dienstverlenende functie. Je vindt het leuk om met mensen om te gaan en hen te helpen. Je bent alert en waakzaam, ook als er lange tijd niets gebeurd. In stress- en conflictsituaties houd jij je hoofd koel.

Je werkt in dit vak vaak zelfstandig, maar ook samen met collega’s. Het is in je voordeel als je sportief bent ingesteld. Onregelmatige werktijden vind je geen probleem.

 

 

Hoe ziet mijn opleiding eruit?
Tijdens deze opleiding ontwikkel je vaardigheden die je als beveiliger nodig hebt en maak je kennis met de werkzaamheden van een beveiliger. Je leert onder andere hoe je helder moet communiceren en klantvriendelijk kunt optreden, maar ook hoe je moet signaleren en observeren en welke maatregelen je kunt nemen om ongewenste situaties te voorkomen. Tijdens de opleiding oefen je vaak met praktijksituaties. Na het afronden van de opleiding Beveiliger niveau 2 kun je bij gebleken geschiktheid doorstromen naar de vervolgopleiding Coördinator beveiliging niveau 3.

 

 

Welke banen kun je krijgen?
Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Objectbeveiliger
- Mobiel surveillant
- Winkelsurveillant
- Persoonsbeveiliger
- Detentietoezichthouder