Keywords:
Education Market, beveiliging, Urban Security
Edu type:
Formal education
Location:
Doetinchem
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Het beroep

Je zorgt voor orde en veiligheid op straat door te surveilleren en in te grijpen als mensen de regels overtreden. Dieven, foutparkeerders en wildplassers krijgen geen kans als jij als handhaver toezicht en veiligheid in de buurt bent! Omdat je Buitengewoon Opsporings Ambtenaar (BOA) bent, mag je mensen bekeuren als dat nodig is. Naast je werk op straat werk je ook mee aan projecten, bijvoorbeeld in buurten. Ook daar zorg je voor orde of licht je bewoners voor over veiligheid.

 

 

De opleiding

Tijdens de opleiding combineer je theorie- en praktijklessen op school af met stages bij bijvoorbeeld de gemeente of de politie. In de opleiding wordt onder andere aandacht besteed aan het toezien op en handhaven van de orde en veiligheid in publieke ruimtes of op straat. Verder leer je op te treden in het geval van een incident en voer je dienstverlenende werkzaamheden uit. Daarnaast word je opgeleid tot buitengewoon opsporingsambtenaar en leer je omgaan met geweld. Er wordt in de opleiding veel aandacht besteed aan sport en sociale vorming en je krijgt vakken als Nederlands, Engels en rekenen. Verder volg je een aantal modulen en cursussen, bijvoorbeeld over ICT-gebruik, communicatie, EHBO en het regelen van verkeer. Daarnaast werk je aan opdrachten die de werkelijkheid benaderen. Deze activiteiten vinden zowel op als buiten school plaats. Ook verzorgen mensen uit de praktijk gastlessen op school.

 

 

Past dit bij mij?

Stel je toekomst veilig en ga aan de slag in de wereld van de publieke en particuliere veiligheid! Je werkt aan de veiligheid op straat, in en om gebouwen of van personen. De politie, gemeenten en (beveiligings)bedrijven zijn je werkgevers. Je baan is afwisselend en uitdagend en je werkt veel samen. Natuurlijk is het belangrijk dat je betrouwbaar bent en ook moet je tegen stress kunnen.


Deze opleiding past bij jou als je zelfstandig, integer, assertief en flexibel bent. Daarnaast ben je communicatief vaardig, klantgericht en dienstverlenend. Je straalt rust en overwicht uit. Je kunt goed samenwerken. Improviseren vind je niet moeilijk en je kunt er tegen om onder druk te werken. Je kunt je werk prima ordenen en doet je werk gedisciplineerd.