Jij zorgt ervoor dat anderen zich veilig voelen. Bijvoorbeeld op straat en in andere openbare ruimtes.
Als handhaver toezicht en veiligheid werk je bijvoorbeeld voor een gemeentelijke instelling of voor een private onderneming zoals bij het openbaar vervoer. Je surveilleert in uniform in de openbare ruimte en treedt waar nodig corrigerend op.
Met jouw communicatieve vaardigheden weet je personen te kalmeren en escalaties te voorkomen. Je kunt ook worden ingezet als buitengewoon opsporingsambtenaar (boa). Je bent medeverantwoordelijk voor het toezicht en de veiligheid in de openbare ruimte. Zo draag je bij aan de leefbaarheid van de plaats waar je werkt. Daarvoor mag je boetes uitdelen, werk je mee aan projecten over buurtpreventie of geef je voorlichting aan de bewoners en bezoekers van je werkgebied. Wanneer je wil doorstromen naar de Politie Academie biedt deze opleiding ook een goede opstap.
Onderwerpen die tijdens je opleiding naar voren komen zijn:
Keuzedelen
Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een vervolgopleiding of een baan.
Wij bieden de volgende keuzedelen aan: (onder voorbehoud van wijzigingen)
Waar kun je werken?
Na de opleiding Handhaver Toezicht en Veiligheid ben je werkzaam bij toezichthoudende organisaties van de gemeente, de politie en eventueel de particuliere beveiligingsbranche (als buitengewoon opsporingsambtenaar).