Keywords:
ICT, Mechanic, Mechatronica
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
unknown
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

De opleiding

Bij de hbo-opleiding Mechatronica voltijd leer je producten te ontwerpen en te besturen waarin beweging een centrale rol heeft. Denk aan robots of productiemachines.

Mechatronica is de aanjager van verandering bij technische constructies. Het verbindt kennis over vakgebieden als werktuigbouwkunde, elektrotechniek en PLC programmeren om zo tot slimme producten voor de toekomst te komen. Of het nu om auto's, vulmachines voor colablikjes of achtbanen gaat: al deze producten hebben de afgelopen jaren een verandering ondergaan. Ze werden slimmer door het gebruik van sensoren en computers.

 

Met een selectie aan vakken uit de opleidingen Werktuigbouwkunde, Elektrotechniek en PLC programmeren ontwikkel je je bij de opleiding Mechatronica tot een systeemdenker. Hierbij is de diepgang vergelijkbaar met die van de afzonderlijke opleidingen. Systeemdenken is belangrijk voor het ontwerpen van complexe multidisciplinaire producten waarbij bewegende machines zoals robots centraal staan.

 

Mechatronica hbo richt zich met name op robotica en industriële automatisering. De opleiding is kleinschalig georganiseerd en beschikt over moderne praktijkopstellingen. Je leert de docenten snel kennen. Het jonge team bestaat uit docenten met veel ervaring in de industrie.

Ben je geslaagd, dan ben je Bachelor of Science (BSc).

 

Typerend voor deze opleiding

  • Robotica en industriële automatisering staan centraal
  • Kleinschalige opleiding
  • Docenten met veel ervaring in de industrie
  • Hypermoderne praktijkopstellingen

Waar word je voor opgeleid