Keywords:
Security
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations, Online
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
07/11/2024
Study Load:
7 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

Veilige software. Iedereen wil het. Maar hoe komt u erachter of software veilig is vóórdat u deze aanschaft? Deze één-daagse cursus geeft u de handvatten om op een gestructureerde manier een verantwoorde keuze te maken.


Het gebruik van onveilige software kan resulteren in hoge kosten voor uw organisatie. Denk hierbij aan alle vormen van malware. Bijvoorbeeld virussen, spyware en ook ransomware. Functionaliteiten als autorisatie, authenticatie en auditlogging zijn belangrijk om misbruik te voorkomen of in ieder geval te detecteren.

Uiteraard zijn er meer software selectiecriteria dan alleen security; maar rekening houden met enkele basisprincipes op het gebied van security kan u en uw organisatie een hoop ellende besparen.

 

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de inkoop of selectie van software, zoals bijvoorbeeld:

  • Consultants information security
  • Security managers die zich op tactisch niveau in de organisatie bezighouden
  • Inkoopmedewerkers
  • Procurement managers
  • Bedrijfsjuristen, juridisch adviseurs

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging is van aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan minimaal de Information Security Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze sessie.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Zowel het cursusmateriaal als de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • Secure Software Selectie toolkit
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

BTW-vrij factureren

Het is ook mogelijk deze opleiding btw-vrij te factureren, geef dit aan op het inschrijfformulier wanneer dit wenselijk is.