Keywords:
Security
Edu type:
Course or training
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
02/06/2023
Study Load:
7 hrs
Duration:
1 day
More information

Description:

Veilige software. Iedereen wil het. Maar hoe komt u erachter of software veilig is vóórdat u deze aanschaft? Deze één-daagse cursus geeft u de handvatten om op een gestructureerde manier een verantwoorde keuze te maken.


Het gebruik van onveilige software kan resulteren in hoge kosten voor uw organisatie. Denk hierbij aan alle vormen van malware. Bijvoorbeeld virussen, spyware en ook ransomware. Functionaliteiten als autorisatie, authenticatie en auditlogging zijn belangrijk om misbruik te voorkomen of in ieder geval te detecteren.

 

Uiteraard zijn er meer software selectiecriteria dan alleen security; maar rekening houden met enkele basisprincipes op het gebied van security kan u en uw organisatie een hoop ellende besparen.

 

Doelgroep

Deze sessie is bedoeld voor iedereen die zich bezighoudt met de inkoop of selectie van software, zoals bijvoorbeeld:

  • Consultants information security
  • Security managers die zich op tactisch niveau in de organisatie bezighouden
  • Inkoopmedewerkers
  • Procurement managers

Voorkennis

Basiskennis van informatiebeveiliging is van aanbevolen, maar niet strikt noodzakelijk. Beschikt u hier nog niet over, dan raden wij aan minimaal de Information Security Foundation cursus te volgen voorafgaand aan deze sessie.

 

Cursusmateriaal

U ontvangt bij aanvang van de cursus het cursusmateriaal via onze portal. Zowel het cursusmateriaal als de voertaal tijdens de cursus is Nederlands.

Bij deze cursus zit geen examen. U ontvangt na afloop van de cursus een certificaat van deelname van de Security Academy.

 

Bij de cursus zit het volgende inbegrepen:

  • Cursusmateriaal
  • Secure Software Selectie toolkit
  • Een heerlijke lunch, indien klassikaal

Cursusdata, Online, Klassikaal of Incompany

In onderstaande cursusdata-tabel ziet u achter de startdatum van de cursus, bij het aanklikken van ‘alle data’ de startdatum en alle overige cursusdata.

Wij bieden al onze cursussen flexibel aan. Dat wil zeggen dat u zelf kunt kiezen of u deze klassikaal, online of in een mix wenst te volgen. De optie “klassikaal” heeft een beperkt aantal plekken. Reistijd besparen en flexibel je tijd indelen zijn veel gehoorde voordelen van online lessen volgen.

  • Geef op het inschrijfformulier uw voorkeur aan voor online, klassikaal of mix in het veld “opmerkingen”, dan zullen wij hier rekening mee houden.
  • Wilt u een rustige plek om de cursus online te volgen? Dat kan. We denken graag met u mee over wat in uw situatie het beste is.
  • Heeft u de cursus online gevolgd en wilt u later alsnog de cursus klassikaal volgen? Dat kan. Kosteloos.

Ook is het mogelijk de opleiding Incompany te krijgen. Dit is vaak al interessant vanaf 4 cursisten. Bekijk onze incompany pagina voor meer informatie.