Keywords:
Education Market, Defense, National Security
Edu type:
Formal education
Location:
's-Hertogenbosch
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
4500 hrs
Duration:
30 months
More information

Description:

Wat ga ik leren?

Wil jij bijdragen aan onze vrede en veiligheid? En ben je nu al iemand die anderen kan aansturen of begeleiden? Kies dan voor deze militaire opleiding.

Deze wordt verzorgd door docenten van het Koning Willem I College en militair instructeurs. Tijdens de theorielessen krijg je militaire basisvaardigheden en leer je veel over de organisatie van de krijgsmacht. Militaire basisvaardigheden bestaan uit onder meer uit exercitie, rangen en standen, ethiek, kaart- en kompas lezen, zelfhulp, kameradenhulp en materieelherkenning.

 

Als aankomend onderofficier leer je om leiding en lessen te geven aan een groep. De militaire lessen zijn een voorbereiding op de stage.

Je sport gemiddeld vier dagen per week. Behalve oefeningen voor het verbeteren van kracht en conditie, krijg je spellessen, verplaatsen te voet, zelfverdediging en zwemmen.

Daarnaast krijg je tijdens je opleiding Nederlands, Engels, rekenen en loopbaan & burgerschap. 

 

Iedere opleiding heeft keuzedelen. Keuzedelen geven je opleiding een meerwaarde. Je kunt kiezen voor verbreden of verdiepen in het beroep zodat je interessanter wordt voor de arbeidsmarkt. Of je kunt kiezen voor keuzedelen die bijdragen aan een betere doorstroom naar een volgende opleiding.

 

In je gedrag en houding laat je zien dat je de voor Defensie geldende waarden en normen naleeft. Ook is het belangrijk dat je bereid bent om te leren. Er is een document vanuit Defensie, het vormingsdocument, wat je helpt om je hierin te ontwikkelen.

 

Wat kan ik worden?

Als onderofficier grondtroepen ben je militair. Je draagt een uniform en maakt deel uit van het Nederlandse leger.

 

Bij Defensie gaat het erom wat je kunt en doet. Elke militair maakt deel uit van een eenheid. Samenwerking tijdens missies of andere militaire activiteiten is dan ook erg belangrijk. Je werkt immers mee aan vrede en veiligheid, overal ter wereld.

 

Bovendien is flexibiliteit binnen Defensie belangrijk. Tijdens oefening of uitzending ben je 24 uur per dag inzetbaar. Ook wordt er verantwoordelijkheid van een militair verwacht. Het uniform geeft je namelijk zowel rechten als plichten.

 

Om je inzetbaarheid te garanderen en om je kennis en vaardigheden steeds weer te verbeteren ga je veel op oefening.

FaLang translation system by Faboba