Technologie is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. De innovaties op dit gebied volgen elkaar snel op. Het is voor organisaties belangrijk dat ze weten wat deze innovaties voor hen kunnen betekenen, maar ook wat de impact ervan is op mens en organisatie/maatschappij. Met zulke vraagstukken ga je tijdens de bachelor Informatiekunde aan de slag.
Wil jij weten
Als je één of meer van deze vragen met ja kan beantwoorden, dan is de studie Informatiekunde iets voor jou.
De impact van ICT op mens en organisatie
De focus ligt bij deze opleiding op het ontwerpen van technologie die effectief is voor eindgebruikers en de organisaties/maatschappij waar zij deel van zijn. De technische kennis die je hiervoor nodig hebt, krijg je tijdens de opleiding. Dit betekent dat je deze opleiding ook zonder technische voorkennis kan doen.
De optimale ICT-oplossing voor elk menselijk probleem
Tijdens de bachelor Informatiekunde ga je aan de slag met belangrijke vraagstukken van (groepen) personen, bedrijven en overheden en zoek je de optimale ICT-oplossing voor elk menselijk probleem. Hierbij zorg je niet alleen dat er een gebruiksvriendelijke ICT-toepassing ontworpen wordt. Je zorgt er ook voor dat deze op de juiste manier geïmplementeerd wordt in de organisatie en daarmee het beste resultaat oplevert. Op deze manier verbind je ontwikkelaar en gebruiker aan elkaar.
Je ontwikkelt het vermogen om kennis samen te brengen en partijen met verschillende belangen met elkaar te verbinden. Het multidisciplinaire karakter van de opleiding zorgt dat je na je studie in veel verschillende beroepssectoren aan de slag kan. Informatiekunde is dus een combinatie van mens, ICT en organisatie/maatschappij.
Twee diploma's in drie jaar
Met de dubbele bachelor Informatica en Informatiekunde haal je twee bachelordiploma's in drie jaar. Door de combinatie van vakgebieden biedt de dubbele bachelor meer diepgang en zeer ruime toekomstmogelijkheden. In Utrecht kun je de bachelor Informatiekunde combineren met de bachelor Informatica. Dit programma is geschikt voor ambitieuze studenten die zich snel willen ontwikkelen. Bij een dubbele bachelor volg je in drie jaar 45 extra studiepunten bovenop de reguliere 180. Dit komt ongeveer neer op 8 uur extra studielast per week.
Waarom in Utrecht?