Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
28/06/2024
Status:
Open
Apply before:
08/07/2024
Hours p/wk:
36

Description:

De bestrijding van criminaliteit is een topprioriteit voor politie en justitie. De Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) van de Eenheid Den Haag zoekt gedreven specialisten voor de thema’s cyberintelligence en jeugd. In deze functie ga jij je bezighouden met het vormgeven van de intelligencepositie in dat thema en de doorontwikkeling van het themagebied binnen de politieorganisatie. Ben jij een netwerker en spreekt deze vacature jou aan? Solliciteer dan nu!

 

Wat ga je doen?:

Bij het thema cyberintelligence

Burgers, bedrijfsleven en overheid krijgen steeds meer te maken met digitale criminaliteit, dit is een combinatie van cybercrime en gedigitaliseerde criminaliteit. Als specialist cyberintelligence heb je ervaring en/of affiniteit met de digitale wereld en geef jij vorm aan een optimale intelligencepositie op het gebied van cybercrime. In de thematische samenwerking creëer jij in-, door- en vooruitzicht op het gebied van digitale criminaliteit. Dit doe je door samen te werken met Team Cybercrime van de Regionale Recherche, Team Digitale Ondersteuning en met andere afdelingen binnen de DRIO.

Jij hebt het overzicht op het gebied van ontwikkelingen en trends op digitaal vlak en maakt de vertaalslag naar het politiewerk. De Intelcel met thema cyberintelligence levert intelligenceproducten ten behoeve van de operatie en het openbaar bestuur, zodat de beste operationele, tactische en strategische keuzes gemaakt kunnen worden. Als specialist intelligence heb jij een brugfunctie naar de in- en externe partners van het team.

 

Bij het thema jeugd

De Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO) werkt in intelcellen en teams, bestaande uit verschillende specialisten die gericht zijn op één van de geprioriteerde veiligheidsthema’s, zoals openbare orde, (contra) terrorisme en serious organised crime. Het thema jeugd loopt als een rode draad door al deze veiligheidsthema’s heen en is daarom ondergebracht in een Intelcel. De Intelcel met het thema jeugd heeft een intelligencepositie en levert inhoudsexpertise en (analyse) producten op het gebied van jeugd en jeugdgroepen aan de andere intelcellen of direct aan andere onderdelen in de politieorganisatie. 

Je houdt je bezig met de inhoudelijke processen en vraagstukken binnen het thema jeugd. De focus ligt hierbij op rivaliserende jeugdgroepen. Je bent de link vanuit het thema jeugd met de andere intelligence cellen en -teams van de DRIO en je werkt nauw samen met de analisten van het team. Je levert informatie die (direct) kan worden gebruikt in de politieoperatie en je levert ook een bijdrage aan het identificeren van online dreigingen en risico’s op bepaalde thema’s. Verder maak je veiligheidsproblemen inzichtelijk en breng je fenomenen in kaart en je stelt intelligencerapporten, weegdocumenten en processen verbaal op.

 

Waar ga je werken?

De DRIO bestaat uit diverse afdelingen die de politieorganisatie en partners in, door en vooruitzicht biedt door middel van intelligenceproducten. Je komt te werken bij de Afdeling Regionale Informatie van de DRIO. Deze afdeling is  verantwoordelijk voor het verzamelen, verwerken, duiden en coördineren van informatie/signalen rond geprioriteerde thema’s waaronder cybercrime en jeugd. Vanuit deze afdeling ga je thematisch werken voor één van deze thema’s.

 

Wie ben jij?

Je bent communicatief vaardig en hebt een proactieve houding en netwerken is jou op het lijf geschreven. Trends en ontwikkelingen op het gebied van het thema waar je in werkt volg je op de voet en je weet deze in de context van criminaliteit te plaatsen. Ook kun je veiligheidsvragen vertalen naar intelligenceproducten. Bovendien ben je online een expert en vind je moeiteloos je weg op het internet. Je kunt (verander)processen helder beschrijven, verbeteren en op elkaar afstemmen. Daarnaast ben je flexibel en kun je buiten de lijntjes denken. Je bent een netwerker en in staat om verbindingen te leggen en het gesprek aan te gaan op verschillende niveaus.

Verder beschik je over:

  • hbo (bachelor) werk- en denkniveau*;
  • bij voorkeur ervaring met datagedreven werken en Open Source Intelligence (OSINT);
  • specifiek voor de functie bij cyber beschik je over goede kennis van de Engelse taal en heb je Interesse in  het inlichtingenproces. En bij voorkeur affiniteit met en/of kennis van IT en cybercrime/-security;
  • specifiek voor de functie bij jeugd heb je bij voorkeur interesse in jeugdcultuur.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.137,- en maximaal € 5.055,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A.

 

Interesse?

Solliciteer uiterlijk 8 juli 2024 via de sollicitatiebutton.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature is niet gewenst.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

* Je hebt een diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Of je hebt minimaal twee jaar aantoonbare ervaring op het gevraagde werk- en denkniveau. Dit moet je aantonen met je cv én een officiële functiebeschrijving of ander document waaruit blijkt dat de uitgevoerde functie op het gevraagde niveau is.