Keywords:
ICT, Safety, Projects, Innovation, Forensics, law enforcement, Product manager, Business development
Type:
Permanent employment
Location:
Gorredijk
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
18/09/2020
Status:
Open
Apply before:
02/10/2020
Hours p/wk:
40

Description:

De kranten staan vol over ‘artificial intelligence’ en hoe dat de toekomst zal beheersen. Maar wil je echt werken bij een startup die daarmee katten-foto’s weet te herkennen op Instagram? Of bij een logge multinational die door ‘big data’ analyse nog meer geld hoopt te verdienen?

Of … kom je jezelf bij ons ontwikkelen en werk je mee aan innovatieve oplossingen voor zaken die er écht toe doen?

De aanleiding
Wij staan voor een belangrijke nieuwe productontwikkeling. Ons product VizX, welke politiediensten ondersteunt in onderzoek naar kindermisbruik en wij sinds 2010 aan politieorganisaties in binnen- en buitenland leveren, zal een ingrijpende vernieuwingsslag ondergaan. Van een traditionele client-server toepassing naar een moderne architectuur met een web interface, waarbij de huidige kernfunctionaliteit verder wordt versterkt en ook rekening wordt gehouden met de aanvullende behoeftes van de verschillende type gebruikers. Een project van minimaal 10 mensjaar werk schatten wij, waarin een grootschalige, effectieve en efficiënte verwerking van beeldmateriaal met AI en geavanceerde videotechnieken centraal staat.

Aangezien dit niet de enige nieuwe ontwikkeling is binnen ZiuZ Forensic, zijn wij op zoek naar een ervaren Product Manager voor VizX, de go-to persoon in spe voor het development team, die prioriteiten stelt en schakelt met de software architect, supportspecialisten, commercie en klanten.

Ben jij de beste kandidaat voor deze functie? Lees dan door!

Wat wordt jouw rol binnen Forensic?
Deze is drieledig.
Als VizX Product Manager vertolk je de rol van Product Owner binnen het Scrum team. Je vertaalt stakeholder input naar product features en product backlog items (PBIs), beheert de backlog en plant product releases. Binnen het scrum proces coördineer je de sprint planning, de refinements en de RFC-meetings.
Daarnaast haal je input op bij klanten en vertaal je klant wensen naar generieke product oplossingen. Je stelt heldere soms kritische vragen en durft ook nee te zeggen.
Je maakt deel uit van het Forensic Core Team, het team dat dagelijks leidinggeeft aan ZiuZ Forensic. Je verzorgt de strategische vooruitblik voor VizX, gericht op features en technologieën en je definieert de roadmap en bent verantwoordelijk voor de positionering van VizX binnen de markt.


Wat breng je mee?
Wij vragen voor deze functie een HBO of WO werk- en denkniveau opgedaan in een opleiding met een focus op informatica, management of cybersecurity, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring.

Daarnaast ben je geïnteresseerd in:
Het ethisch verantwoord toepassen van AI;
Geavanceerde beeldverwerking;
Samenwerking met landelijke en internationale politieorganisaties.


Wat biedt ZiuZ?
ZiuZ biedt een dienstverband van 40 uur met een goede set van arbeidsvoorwaarden, waaronder een aanvulling op je primaire salaris voor de opbouw van je pensioen, een woon-werk vergoeding, een standaard onkostenvergoeding onder andere voor internet faciliteiten thuis en een vergoeding voor een mobiel abonnement. Bovendien kent ZiuZ 27 vakantiedagen per jaar.

We vinden het als bedrijf belangrijk dat jij jezelf blijft ontwikkelen en bieden een persoonlijk opleidingingsbudget aan. Daarnaast bieden we naast de dagelijkse werkzaamheden ook ruimte voor informeel contact met je collega’s. Enerzijds via de gezamenlijke koffiepauzes of de door ZiuZ ingerichte dagelijkse lunch, maar ook via ontspannende activiteiten als een game-event, een mountain bike tour, een familiedag of een bezoek aan een schaatswedstrijd van de marathon schaatsploeg die door ZiuZ wordt gesponsord.