Zoekwoorden:
ICT, Cyber Security, Military
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Roermond
Opleiding:
MBO-3 (EQF 3)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ben je dol op computers en netwerken beheren, maar zie je een kantoorbaan niet zitten? Allround Militair Medewerker IT Systems and Devices in het leger is dan echt iets voor jou. Je leert computers en netwerken onderhouden en storingen oplossen. Werk dat van levensbelang is! Daarnaast word je opgeleid tot onderofficier.
 

Opleiding

Je leert hoe je computersystemen en randapparatuur monteert, installeert, test, beveiligt, onderhoudt en beheert. Je snapt: in crisisgebieden is het extra belangrijk dat alle ICT-problemen snel en veilig worden opgelost. Daarom leer je ook snel storingen oplossen. Ook het adviseren van gebruikers hoort bij je opleiding. We besteden veel aandacht aan de nieuwste ontwikkelingen en technische snufjes. Natuurlijk volg je algemene vakken zoals Nederlands en rekenen. Daarnaast word je opgeleid tot onderofficier. Je leert het alles over Defensie en krijg les in leidinggeven en commando’s uitvoeren. Om je fit en gezond af te leveren bij Defensie, sport je volop.

 

Zoals bij alle opleidingen volg je een of meer keuzedelen. Dit zijn aanvullende vakken die je net dat beetje extra geven. Kies iets dat aansluit bij je vak óf verbreed juist je kennis op een heel ander gebied.

 

Bonus van maximaal € 10.000,- scoren?
Volg dan deze opleiding en zorg dat je daarna bij Defensie aan de slag gaat.

 

Let op!
Voor deze opleiding zijn maximaal 20 opleidingsplaatsen beschikbaar.

 

Vereiste vooropleiding

  • Diploma Kaderberoepsgerichte leerweg
  • Diploma Theoretische leerweg
  • Diploma Gemengde leerweg
  • Een bewijs dat de eerste 3 leerjaren van de havo of het vwo goed zijn doorlopen
  • Een diploma basisberoepsopleiding (niveau 2)

De praktijk

Met de opleiding Allround Militair Medewerker IT Systems and Devicesga je werken als ICT-beheerder bij de landmacht of luchtmacht. Bij de landmacht ga je bijvoorbeeld aan de slag bij de Verbindingsdienst, waar je ervoor zorgt dat alle eenheden aangestuurd worden en met elkaar kunnen communiceren. Bij de luchtmacht werk je bijvoorbeeld bij de CIS-/ICT-helpdesk. Je onderhoudt telecommunicatiesystemen, pc’s en telefoonverbindingen. De nieuwste ontwikkelingen volg je op de voet. Het is voor jou geen probleem als elke werkdag anders is. Dat vind je zelfs leuk! Als ze jou inschakelen voor een spoedklus, houd je het hoofd koel. Dat is voor elke ICT’er belangrijk, maar zeker voor ICT’ers in het leger. Jouw werk kan het verschil maken tussen leven of dood, zeker in crisisgebieden. Terwijl je collega’s de fysieke uitdagingen aangaan, zorg jij mede voor de digitale veiligheid.