Zoekwoorden:
Cyber, Security, ICT, Management
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Wil jij waarde toevoegen aan organisaties en innovatie aanjagen? In de opleiding Business IT & Management leer je IT in te zetten als middel om bedrijfsprocessen te optimaliseren.

 

Bij de opleiding Business IT & Management leiden we ‘change agents’ op die werken aan de belangrijke vraagstukken van deze tijd. ImpaCT maken noemen we dat. Met thema’s vanuit het bedrijfsleven en de IT-wereld word je klaargestoomd om verandering te brengen. Tijdens deze opleiding leer je om IT maximaal bij te laten dragen aan de doelen van organisaties. Zo leer je nieuwe ontwikkelingen in de IT te herkennen en die te vertalen naar nieuwe diensten, producten en duurzame manieren om te werken.

 

Ook leer je informatiebehoeften in kaart te brengen en deze te vertalen naar de IT. Tot slot leer je ook hoe je die verbeteringen in een businessomgeving daadwerkelijk realiseert en leiding geeft aan die veranderingen. Business IT & Management bestaat uit een mix van IT, bedrijfskunde en veranderkunde. Je krijgt basistechnieken aangeboden. Zo ga je aan de slag met zaken als programmeren in Python, database- en systeemontwikkeling, maar ook met testen en DevOps. Verder duik je dieper in bedrijfsprocessen en leer je hoe organisaties inhoudelijk werken. Ook leer je als innovatieaanjager nieuwe ontwikkelingen in de IT te herkennen, maar ook hoe deze ingezet kunnen worden in bestaande bedrijven. Samen met collega’s uit andere vakgebieden leer je de kansen en mogelijkheden van digitale vernieuwingen te benutten om bedrijfsprocessen, producten en diensten te optimaliseren of compleet te vernieuwen.

 

Je ontwikkelt je gedurende de opleiding tot een change agent en weet hoe je IT maximaal van waarde laat zijn voor organisaties. Na je opleiding zul je vaak als diplomaat partijen op één lijn moeten brengen. Doordat jij in grote lijnen weet hoe de techniek werkt en omdat jij snapt hoe de organisatie en haar omgeving in elkaar steken, kun je overzicht houden over projecten, de voortgang bewaken en communiceren met alle betrokken partijen. Het is belangrijk dat je ervan houdt om sociaal en communicatief aan het werk te gaan. Ook dien je je ervan bewust te zijn dat je als change agent na je studie niet ‘klaar’ bent. De rest van jouw werkzame leven staat in het teken van ontwikkeling en je bent nooit uitgeleerd.

 

Deze opleiding is onderdeel van Hogeschool Rotterdam Business School.