Zoekwoorden:
Legal, Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

In de master Criminaliteit en Rechtshandhaving ontwikkel je een scherp oog voor de impact van criminaliteit op mensen, samenleving en de wereld. En daarmee ook voor mogelijke verbeteringen en oplossingen in het bestaande systeem van preventie en bestrijding.

 

Specialisaties

  • Comparative Criminal Justice (MSC)
  • Criminologie en Veiligheidsbeleid (MSC)

Waarom kiezen voor de master Criminaliteit en Rechtshandhaving?

Studenten kiezen voor de master omdat zij affiniteit hebben met menselijk gedrag en criminaliteit en zich daarin willen verdiepen om bij te kunnen dragen aan preventie en bestrijding. Criminologen (juristen en niet-juristen!) zijn werkzaam bij onder meer politie, Openbaar Ministerie, gevangeniswezen, reclassering, slachtofferhulp, consultancy- en onderzoekbureaus, beveiliging en bedrijfsleven.

 

Past de master Criminaliteit en Rechtshandhaving bij jou?

Wil jij na je bachelor Criminologie, Psychologie of een andere sociale wetenschap je tanden zetten in de maatschappelijke uitdaging van criminaliteit? Wil jij gericht onderzoek doen en bijdragen aan betere opsporing en bestrijding ervan? Kies dan voor deze master. Zeker als je onderzoekend bent, geboeid bent door menselijk gedrag en maatschappelijke ontwikkelingen graag op de voet volgt.

 

Waarom de master Criminaliteit en Rechtshandhaving aan de Universiteit Leiden?

  • De Leidse rechtenfaculteit heeft een goede reputatie, nationaal en internationaal: jouw diploma heeft waarde.

  • De studie is kleinschalig en actief opgezet, met veel aandacht voor de praktijk en eigen onderzoek, samen met medestudenten en docenten.

  • Je kansen op de arbeidsmarkt zijn goed. Mede dankzij ons grote netwerk en persoonlijke loopbaancoaching vindt het overgrote deel van de Leidse criminologen binnen een halfjaar een passende baan.