Zoekwoorden:
Education Market, Criminology, Criminal investigation
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 Cybercrime, terrorisme, georganiseerde misdaad. Het opsporen en bestrijden van criminaliteit wordt steeds complexer. En veiligheid staat hoger dan ooit op de (inter)nationale agenda. Zet jij je tanden in deze maatschappelijke uitdaging? Start goed met een opleiding Criminologie, in Leiden!

 

 

Waarom Criminologie studeren?
Met de bacheloropleiding Criminologie kun je allround criminoloog worden, waarbij je veel leert over de praktijk en het doen van onderzoek. Zo kan je al in het eerste jaar tijdens zittingen van de politierechter meer te weten te komen over strafoplegging. Maar je kunt Criminologie ook combineren met bijvoorbeeld Rechtsgeleerdheid of Psychologie. Wat je keuze ook wordt: het is een ontzettend actuele en maatschappelijk relevante opleiding.

 

 

Past Criminologie bij jou?
Ben jij maatschappelijk betrokken, nieuwsgierig naar menselijk gedrag en volg je de actualiteit? Dan is de opleiding Criminologie iets voor jou. Een open, flexibele houding is een pré voor een criminoloog-in-opleiding. Zelfdiscipline, doorzettingsvermogen en analytisch werken zijn belangrijk, net als kennis van wiskunde en een goede Nederlandse en Engelse taalvaardigheid.

 

 

Na je opleiding

De meeste studenten Criminologie vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie.

Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. Je kunt ook terechtkomen in een management- of beleidsfunctie bij de politie of justitie, de reclassering, slachtofferhulp of het gevangeniswezen. Tegenwoordig komen ook veel criminologen terecht bij banken, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen om fraude en organisatiecriminaliteit op te sporen. Ook in de beveiligingsbranche en het bedrijfsleven is er op managementniveau plaats voor criminologen.