Zoekwoorden:
Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Alkmaar
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6670 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Elektrotechniek is overal om ons heen en vrijwel iedereen is ervan afhankelijk. Ga maar na: dankzij elektronica bestaat de smartphone, kunnen we naar muziek luisteren, mailen, kleding wassen en online een reis boeken. Binnenkort rijdt het merendeel van het Nederlandse wagenpark elektrisch. Als elektrotechnisch ingenieur sta je midden in deze ontwikkelingen, bedenk je nog slimmere of efficiëntere toepassingen en heb je dus concreet impact op het dagelijks leven van heel veel mensen. De studie Elektrotechniek leidt professionals op die daar hun bijdrage aan willen leveren.

 

 

Voor wie?

Je hebt affiniteit met automatisering, robotica en techniek. Als het draadjes, een dynamo of een stekker heeft, dan ga jij aan. Je bent geboeid door de rol die elektrische alternatieven als vervanger van fossiele brandstoffen gaan spelen. Je bent een echte doener, maar óók leergierig en creatief. Je kunt prima zelfstandig werken, maar werkt net zo graag in een team. Je bent handig, ambitieus, precies en nieuwsgierig. Je legt de lat voor jezelf graag hoog, en je deinst er niet voor terug om jezelf flink uit te dagen.

 

 

Waarom de opleiding Elektrotechniek?

Deze opleiding onderscheidt zich op een aantal punten. Zo volg je een major-minor-structuur, waarmee je zowel een brede kennisbasis verwerft, als een specialisme dat bij jou past. De sfeer binnen de opleiding is informeel, proactief, open en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Er is veel ruimte voor jouw inbreng. De kwaliteit ligt hoog en het lesaanbod heeft een concrete koppeling met de arbeidspraktijk. Bovendien krijg je de unieke kans om stage te lopen in het buitenland.

 

 

Opleiding in het kort

De opleiding Elektrotechniek bestaat uit twee onderdelen: een major en een minor. De major Techniek is het algemene deel waarin je jezelf zo breed mogelijk ontwikkelt. De minors zijn gericht op thema's en vaardigheden die bij jou passen. Ze bieden een verdere verdieping in het vakgebied.


De eerste twee studiejaren staan in het teken van diverse thema's die focus aanbrengen in het onderwijs en je in de volle breedte met het vak laten kennismaken. Die thema's en de vakken die eraan zijn gekoppeld, bieden je een brede basis waarmee je in het derde jaar verder kunt.


In het derde jaar loop je zes maanden stage in het bedrijfsleven. Deze stage staat in het teken van verdieping, professionalisering en het opdoen van werkervaring. Bovendien vergroot je je kansen op een baan, omdat je al voor je afstuderen in het werkveld je gezicht laat zien.


In het vierde jaar volg je nog een vak naar keuze. De tweede helft van het vierde jaar staat in het teken van je afstuderen.

 

 

Na je opleiding Elektrotechniek
Als afgestudeerde aan de opleiding Elektrotechniek ben je een technische alleskunner met verstand van zaken. Je hebt een brede, sterke basiskennis en je weet hoe je die kennis concreet moet toepassen. Je bent thuis in alle facetten die dit vak zo waardevol maken, en je hebt een eigen visie ontwikkeld op optimale toepassingen van moderne technologie. Bovendien is het prettig met jou werken, omdat je uitstekend in teamverband kunt opereren, je eigen profiel goed kent en altijd hoge eisen stelt aan jezelf.