Zoekwoorden:
Law, Finance
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
1680 uur
Duur:
12 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

Belastingen zijn meer dan een belangrijke inkomstenbron. Ze hebben grote invloed op het Nederlandse vestigingsklimaat: een te hoge belastingdruk voor ondernemingen maakt Nederland als vestigingsplaats minder aantrekkelijk.
 

Verken het spanningsveld tussen belastinginning en -heffing

Een te lage belastingdruk heeft andere risico’s: de Europese Commissie kan Nederland aanspreken op verboden staatssteun of schadelijke belastingconcurrentie. Hoeveel belasting moet je heffen? Tijdens de master Fiscaal recht bestudeer je dit spanningsveld. Hierbij ligt de focus op de fiscale wet- en regelgeving die voor ondernemingen van belang zijn. Zoek je nóg meer academische uitdaging en heb je interesse in onderzoek? Dan is de Research Talent Track iets voor jou.

 

Ontdek jouw studie Fiscaal Recht

De opleiding Fiscaal recht aan de VU is één van de weinige eenjarige opleidingen in Nederland. Je krijgt alle fiscale vakken in de master, zodat je pas in het derde jaar van je bachelor hoeft te kiezen. Zo combineer je een brede basis  (denk aan een bachelor Rechtsgeleerdheid) met een fiscale specialisatie in je master. Stroom je in met een civiele bachelor? Dan heb je na je master Fiscaal recht ook toegang tot togaberoepen, zoals de advocatuur.