Kwaliteit van het onderwijs

De VU Amsterdam heeft een uitstekende reputatie voor de goede kwaliteit van haar onderwijs. Je werkt in relatief kleine groepen, waarbij de nadruk ligt op interactie en een persoonlijke benadering. Het onderwijs is goed georganiseerd. Dat zie je bijvoorbeeld terug in de duidelijke structuur van de opleidingen.

 

Persoonlijke begeleiding

VU Amsterdam besteedt tijdens je studie veel aandacht aan persoonlijk studieadvies. Al bij aanvang van je studie maak je kennis met de studieadviseur van je opleiding. Deze adviseert je over eventuele problemen die je hebt met je studie en beantwoordt vragen over de arbeidsmarkt.


Unieke identiteit

De VU Amsterdam was de eerste universiteit in Nederland die door een particulier werd opgericht, zonder inmenging van de kerk of de staat. Deze erfenis maakt nog steeds deel uit van wie we zijn: De VU staat voor Vrije Universiteit, wat letterlijk vertaald wordt als 'Vrije Universiteit'. Vanaf het begin heeft de universiteit haar eigen onderzoeksgebieden bepaald, haar eigen studieprogramma's gecreëerd en haar eigen didactische methoden geoefend. Een unieke universiteit.


Gemakkelijk toegankelijk

VU Amsterdam is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. De luchthaven Schiphol ligt op slechts acht minuten afstand met de trein. Station Amsterdam Zuid ligt op loopafstand van de Vrije Universiteit Amsterdam. Er is ook een snelle tramverbinding met station Amsterdam Centraal of Amsterdam Sloterdijk, met een reistijd van slechts zestien minuten. Ook met de auto is de Vrije Universiteit Amsterdam goed te bereiken, omdat het dicht bij de Amsterdamse ringweg ligt.


Universiteitscampus

Bijna al onze studenten, medewerkers en programma's bevinden zich op de campus: een enkel gebouwencomplex in het zakendistrict van Amsterdam. Hierdoor is het in de loop van je studie heel gemakkelijk om vertrouwd te raken met andere disciplines.


Amsterdam

Er zijn veel redenen om in Amsterdam te studeren. Ondanks de kleine omvang heeft Nederland een onevenredig grote invloed gehad op het wereldgebeuren, van innovatie tot sport en milieumanagement. Combineer dit met een hoge kwaliteit van leven, goede vervoersverbindingen en toegang tot onderwijs van wereldklasse en het zal duidelijk worden waarom studenten uit alle hoeken van de wereld ervoor hebben gekozen om hier te studeren.

Gerelateerde functieprofielen