Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ontdek wat achter de regels schuilgaat

Achter alle dagelijkse zaken gaat recht schuil. Mag je bijvoorbeeld zomaar demonstreren? En mag de gemeente een demonstratie verbieden? Of is dat inbreuk op het recht van vrijheid van meningsuiting? 

 

In een wereld vol maatschappelijke problemen weet jij precies welke regels van toepassing zijn, wat die regels betekenen en hoe je die regels toepast op ieder specifiek geval. De uitkomsten van dat denkproces kun je vervolgens schriftelijk en mondeling presenteren. Zo draag je bij aan de oplossing van maatschappelijke vraagstukken. 

 

De bachelor Rechtsgeleerdheid aan de VU Amsterdam is kleinschalig en dat verhoogt de kwaliteit van de opleiding. Je volgt onderwijs in kleine groepen, waardoor de begeleiding persoonlijk en individueel is. De afstand tussen docent en student is klein en je hebt veel contact met je medestudenten. 

Aan de VU studeer je ‘Law in Action’. Je brengt het recht in actie en onderzoekt de impact op de samenleving. Wat 's ochtends in het nieuws was, wordt 's middags tijdens college besproken. De docenten zijn gerenommeerd en de meesten staan ook met een been in de rechtspraktijk, bijvoorbeeld als advocaat of rechter. 

 

Verder kijken als jurist

Je bent een goede jurist als je niet alleen de regels kent, maar ook snapt welke impact ze hebben op de maatschappij. Die regels lossen immers ook bepaalde problemen op. En daar moet je ook aandacht voor hebben. Wij noemen dat Law in Action. Hoe kun je bijvoorbeeld problemen vanuit verschillende invalshoeken aanpakken? En hoe kun je een ingenomen standpunt degelijk presenteren? Aan de VU leer je deze wisselwerking tussen recht en maatschappij van docenten die zelf in de rechtspraktijk werken. Bijvoorbeeld als advocaat of rechter. Daarnaast doen onze docenten ook wetenschappelijk onderzoek. De kritische houding die je daarvoor nodig hebt, gaan ze je ook leren.

 

Zo word je uitstekend voorbereid voor de volgende stap. Of dat nu een VU-master is, of de start van je loopbaan als jurist.

  

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).