Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Amsterdam
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Met een master Rechtsgeleerdheid op zak, ben je niet alleen maatschappelijk betrokken en specialistisch, maar weet je ook écht hoe het recht werkt. Bovendien kun je met de master Rechtsgeleerdheid van de VU vele kanten op. Je leert op een kritische en wetenschappelijk verantwoorde manier juridische problemen analyseren en oplossen. Je specialiseert je in één rechtsgebied (of volgt twee afstudeerrichtingen), maar je blijft altijd breed opgeleid. Kies je voor de privaatrechtelijke richting, dan kun je bijvoorbeeld altijd nog strafrechtadvocaat worden. Als je je masteropleiding hebt afgerond, kun je op elk rechtsgebied ingezet worden. Je kunt echt je eigen stempel op je studie drukken dankzij de ruime keuze in afstudeerrichtingen. 

 


Afstudeerrichtingen

 

Inhoud van de studie

 

De masteropleiding Rechtsgeleerdheid duurt een jaar en vormt samen met de bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid de klassieke juridische opleiding.

 

Kies je richting 

De totale studiebelasting van de master Rechtsgeleerdheid is 60 EC. Binnen de master Rechtsgeleerdheid kies je voor een van de volgende afstudeerrichtingen.  
Alle afstudeerrichtingen hebben dezelfde opzet:

  • verplichte vakken behorend bij de afstudeerrichting
  • vrijekeuzeruimte
  • een afsluitende scriptie

Een verplicht vak voor alle afstudeerrichtingen is het vak Methoden van rechtswetenschap. De vrijekeuzeruimte kun je invullen met keuzevakken, maar ook gebruiken voor een stage of een studieperiode in het buitenland.   

Uitleg over verschillende soorten vakken binnen afstudeerrichtingen  

Twee afstudeerrichtingen volgen  
Het is ook mogelijk om in twee afstudeerrichtingen af te studeren. Meer informatie daarover vind je onder het tabblad ‘afstudeerrichtingen’. 

 

Afstuderen 

Je sluit de opleiding af met een scriptie. Hiervoor kies je een onderwerp dat aansluit op je afstudeerrichting. Je wordt hierbij begeleid door een docent. Op de cijferlijst staat je afstudeerrichting vermeld.

 
Beroepsperspectieven
 
Met de masteropleiding zet je een belangrijke stap in de verdere voorbereiding van je carrière. Het masterdiploma is niet alleen vereist om toegelaten te kunnen worden tot de opleidingen tot rechter, advocaat of officier van justitie, maar ook buiten deze zogenoemde togaberoepen is een masterdiploma vaak een vereiste. Tijdens de masteropleiding Rechtsgeleerdheid scherp je je juridische vaardigheden verder aan. Je hebt alle ruimte om je eigen accenten te leggen in de opleiding.   
   
De studie rechten staat voor een brede oriëntatie, zowel op juridisch als op maatschappelijk gebied. Ruim de helft van de afgestudeerde masters komt terecht in een typisch juridisch beroep: rechter, advocaat, officier van justitie, bedrijfsjurist of juridisch adviseur. Maar een rechtenstudie vormt ook een goede voorbereiding voor veel andere functies zoals journalist, docent, promovendus, beleidsmedewerker bij een gemeente of provincie, juridisch medewerker bij een ministerie, in de dienstensector, in de politiek of bij maatschappelijke organisaties.   
 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).