Zoekwoorden:
Law, Finance
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Tilburg
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/02/2021
Studielast:
1680 uur
Duur:
12 maanden
Meer informatie

Beschrijving:

De master Fiscaal Recht is in de kern juridisch, maar zorgt er ook voor dat je zeer goed op de hoogte bent van de economische ontwikkelingen. De combinatie van recht, economie en politiek leidt je op tot een belastingspecialist die de fiscale wetgeving overziet, en weet welke invloed een arrest of wetswijziging op de beroepspraktijk heeft.


Juridische én economische vakken in één master verenigd

- Door het uitgebreide palet aan specialismen van de docenten bieden wij een ruim aanbod aan fiscale keuzevakken binnen de master. Het curriculum biedt jou de mogelijkheid om door middel van de keuzevakken te specialiseren op jouw vakgebied.

- De vakken zijn zo verdeeld dat in ieder semester zowel verplichte vakken als keuzevakken worden aangeboden. Hierdoor ben je in beide semesters bezig met het uitbreiden van noodzakelijke kennis én specialiseren!

 

Bijzondere accenten
- Op verzoek van de big 4, een aantal grote ondernemingen en de Belastingdienst heeft Tilburg University het accent Tax Assurance ontwikkelt. Het accent Tax Assurance is uniek in Nederland en bestaat uit de vakken Tax Assurance 1 en Tax Assurance 2. De masterthesis moet ook op het gebied van Tax Assurance worden geschreven.
- Het accent Indirecte Belastingen is een samenwerking tussen Tilburg University, Maastricht University, Universiteit van Leiden en de Vrije Universiteit van Amsterdam. Je vindt er meer informatie over op www.indirecttax.nl


Onderwijs door vooraanstaande professionals en topwetenschappers

- De cursussen worden verzorgd door specialisten van het Fiscaal Instituut Tilburg (FIT), het grootste Fiscaal Instituut in Europa, waarvan veel docenten tevens werkzaam zijn in de beroepspraktijk.
- Binnen het FIT zijn vele specialismen op het gebied van fiscaliteit vertegenwoordigd. Doordat veel docenten ook werkzaam zijn in de praktijk, raak je als masterstudent vertrouwd met relevante concepten, theorieën en inzichten uit recente wetenschappelijke literatuur én de praktijk.


Doe internationale ervaring op in het vakgebied

- FIT maakt als enige Nederlandse universiteit deel uit van Eucotax, een internationaal samenwerkingsverband van 13 universiteiten die samen onderzoeksprogramma's uitvoeren. Jaarlijks is er een bijeenkomst, buitenlandse wetenschappers geven gastcolleges, en studenten krijgen de mogelijkheid om college in het buitenland te lopen of hun thesis met een internationaal onderwerp in te vullen.


Alumna Imke Vugs
"Inmiddels ben ik afgestudeerd. Ik heb een erg leuk, interessant en gevarieerd programma gevolgd. De docenten zijn betrokken en staan voor kwaliteitsonderwijs."

 

De master Fiscaal Recht in het kort
Taal: Nederlands


Start: Eind augustus en eind januari


Duur: Eén jaar (12 maanden)


Titel: Master in Law (LLM)


Bachelors met de beste aansluiting: Bachelor Fiscaal Recht
Premaster: Beschikbaar voor studenten met een bachelordiploma hbo fiscaal recht en economie, of een masterdiploma Belastingadviseur van de Register-Belastingadviseurs. De premaster start alleen eind augustus.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).

 

Na je afstuderen: Banen op academisch niveau bij belastingadvieskantoren (in dat verband bestaat tevens toegang tot de beroepsopleiding van belastingadviseur van de Nederlandse Organisatie van Belastingadviseurs: NOB), de belastingdienst, de rechterlijke macht, het bedrijfsleven en de financiële sector.