Zoekwoorden:
Law, International Organisation and Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Tilburg
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Ga verder dan een traditionele rechtenstudie en leer over verschillende rechtssystemen in de wereld, zodat je een sleutelrol kunt vervullen als specialist bij een internationale organisatie.

Een innovatieve manier van rechten studeren: in de bachelor Global Law kijk je voorbij de grenzen van één enkel rechtssysteem en bestudeer je complexe juridische kwesties vanuit een mondiaal perspectief. Denk daarbij aan grensoverschrijdende zaken waarbij diverse spelers betrokken zijn, zoals staten, bedrijven, banken, ngo’s. Je leert kennis van verschillende rechtssystemen te combineren met kennis van verschillende rechtsgebieden om tot oplossingen te komen. Daarnaast leer je rekening te houden met de bredere sociale en economische context.

 

Programma

Je krijgt een solide basis in het recht door het volgen van de 'traditionele' juridische basisvakken, zoals contractenrecht, tort law, strafrecht, bestuursrecht, eigendomsrecht en constitutioneel recht.

Je leert alle juridische beginselen te beheersen, maar er wordt ook verwacht dat je je kennis kunt toepassen op concrete juridische problemen van mondiale complexiteit. Dat wil zeggen, je leert juridische kwesties te identificeren binnen een mondiale setting en de wet te situeren in een bredere sociale en economische context. De bachelor Global Law is dan ook een interdisciplinair programma, waarin ook geschiedenis, filosofie, wetenschaps- en technologiestudies (STS), economie en bedrijfskunde aanbod komen. Naast de academische kennis, ontwikkel je ook praktische vaardigheden waarmee je een belangrijke rol kunt vervullen in elk juridisch team binnen (internationale) organisaties.

 • In heteerste jaarmaak je kennis met het recht, door middel van vakken als 'History of International Law',  en 'Methods & Techniques'. Het eerste jaar heeft ook een sterk interdisciplinair component, dit helpt jou om de vaardigheden te ontwikkelen om samen te werken met experts uit andere non-juridische disciplines. 
 • Vanaf hettweede jaarverschuift de focus van het programma: van interdisciplinaire vakken verleg je de focus naar juridische vakken,  je leert de basisprincipes van het recht kennen door er écht in te duiken.  Tegelijkertijd behoud het programma haar unieke transnationale perspectief.
 • Hetderde jaaris het tijd om het programma af te ronden en je klaar te maken voor het afstuderen!  Je hebt de mogelijkheid om naar het buitenland op exchange te gaan, maar je kunt natuurlijk ook in Tilburg kiezen voor een specifieke minor. In het laatste semester rond je het programma af met de bachelor thesis.

Typische vakken zijn:

 • Business for Lawyers
  Leer relevante economische theorieën toepassen om als jurist de markt te begrijpen en te analyseren bij het uitvoeren van fusies en overnames.
 • Law, Technology and Society
  Dit vak laat je kennis maken met de vele uitdagingen waarmee wetgevers worden geconfronteerd in de door technologie doordrongen wereld van vandaag.
 • Obligations and Contract Law
  Leer alles over de basisregels en principes van het contractenrecht.

 

Wat kun je worden na je studie?

Veel internationale bedrijven hebben een afdeling met juridische specialisten uit verschillende landen. Zij adviseren het bedrijf over juridische vraagstukken op hun eigen expertisegebied. Omdat je met Global Law gewend bent om over de grenzen heen te denken, kun je binnen zo’n team een sleutelrol vervullen.

Vanwege de interdisciplinaire insteek van Global Law kun je bijvoorbeeld als juridisch adviseur aan de slag bij een groot bedrijf zoals Siemens of Shell, waar je ook in contact komt met de afdeling communicatie en marketing of accountancy. Daarnaast kun je terecht komen in de publieke sector, bij de overheid of in de academische wereld.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).