Zoekwoorden:
Law, International Organisation and Security
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Tilburg
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De aard van de juridische praktijk is complexer geworden. De bachelor Global Law bereidt je voor op deze nieuwe realiteit. Vind oplossingen door verschillende juridische systemen en rechtsgebieden te combineren om transnationale vraagstukken op te lossen. Ontwikkel academische kennis en essentiële vaardigheden, waarmee je mondiale juridische uitdagingen kunt aanpakken en in een bredere sociale en economische context kunt plaatsen. Jij wordt de linking pin in grensoverschrijdende zaken.

 

Inhoud van het programma

Je krijgt een stevige basis in het recht; de opleiding behandelt alle 'traditionele' juridische basisvakken, zoals contractenrecht, tort law, strafrecht, bestuursrecht, eigendomsrecht en constitutioneel recht. Maar de opleiding gaat verder dan 1 systeem. Je leert juridische kwesties uit verschillende rechtsgebieden met elkaar te vergelijken en in een bredere sociale en economische context te plaatsen. De bachelor Global Law is een interdisciplinair programma, waarin o.a. ook economie en sociologie aanbod komen. 

 • In het eerste jaar maak je kennis met het recht, door middel van vakken als History of International Law,  en Global Legal History. Het eerste jaar heeft ook een sterk interdisciplinair component, dit helpt jou om de vaardigheden te ontwikkelen om samen te werken met experts uit andere non-juridische disciplines, bijvoorbeeld economen en sociologen. 
 • Vanaf het tweede jaar verschuift de focus van het programma: van interdisciplinaire vakken verleg je de focus naar juridische vakken,  je leert de basisprincipes van het recht kennen door er écht in te duiken.  Tegelijkertijd behoudt het programma haar unieke transnationale perspectief.
 • In het derde jaar heb je de mogelijkheid om naar het buitenland op exchange te gaan, maar je kunt natuurlijk ook in Tilburg kiezen voor een specifieke minor. In het laatste semester rond je het programma af met de bachelor thesis.

Kenmerkende vakken zijn:

 • Business for Lawyers
  Leer relevante economische theorieën toepassen om als jurist de markt te begrijpen en te analyseren bij het uitvoeren van fusies en overnames.
 • Law, Technology and Society
  Dit vak laat je kennis maken met de vele uitdagingen waarmee wetgevers worden geconfronteerd in de door technologie doordrongen wereld van vandaag.
 • Obligations and Contract Law
  Leer alles over de basisregels en principes van het contractenrecht.

Global Law studeren in Tilburg

 • Internationale bedrijven en overheidsinstellingen zijn dringend op zoek naar juristen die hun weg kunnen vinden in verschillende rechtssystemen.
 • Global Law in Tilburg is uniek: er is geen andere bachelor in Nederland die het recht vanuit verschillende rechtssystemen bestudeert.
 • Met een universitaire bachelor uit een ander vakgebied (zoals Sociologie, Psychologie, Economie en Business of Liberal Arts) kun je het eerste jaar van Global Law overslaan en volg je de fast track. Met deze verkorte route rond je deze bachelorstudie dan in twee jaar af!
 • Het interactieve karakter, het mentorprogramma en de verplichte aanwezigheid tijdens college resulteren in een zeer hoog slagingspercentage en met weinig uitvallers.
 • In het derde jaar kun je kiezen voor verbreding door een exchange naar het buitenland, of je kiest voor één van de minoren

Haal nog meer uit je studie

 • Sluit je aan bij een van onze studentenverenigingen. Een mooie manier om gelijkgestemden te ontmoeten en vrienden te maken.
 • Daag jezelf uit door deel te nemen aan een van onze on-top programma's.
 • Studenten worden gestimuleerd meer uit de studie te halen. In de 'IE University Comparative Law in Action Competition' werden studenten gevraagd out of the box te denken om een multi-dimensionale crisis op te lossen.  Met een succesvol resultaat, de Global Law studenten wonnen de competitie!

Beroepen en aansluitende masters

Na het behalen van je bachelordiploma Global Law kun je verder studeren met een aansluitende master. Na het afronden van een masteropleiding heb je met Global Law gunstige carrièremogelijkheden, bijvoorbeeld als legal counsel of compliance analist.

 

Afgestudeerden gingen bijvoorbeeld aan de slag bij Brandl & Talos Rechtsanwälte (internationaal advocatenkantoor in Wenen)AccentureReynen Court LLCSimmons & Simmons en KPMG .