Zoekwoorden:
Cyber, Education Market, ICT, Hacking, Software Developer, Innovation, Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Breda
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De opleiding

Spotify, big data en business intelligence zijn toepassingen van software development en bedrijfsinformatica. Bij de hbo-opleiding Informatica leer je software te ontwikkelen of ICT-advies te geven.

 

Boodschappen doen via de website van je supermarkt, slimme ICT-toepassingen combineren in een applicatie of betalen met je smartphone. Het aantal nieuwe technologische mogelijkheden en toepassingen groeit. Voor gebruikers en organisaties. Software en ICT zijn overal. Softwareontwikkeling en bedrijfsinformatica zijn onmisbare vakgebieden.

In de opleiding Informatica leer je alles over softwareontwikkeling en automatiseringsprojecten bij bedrijven. Je onderzoekt waar de software aan moet voldoen en hoe je deze eisen vertaalt naar een werkend computerprogramma. Ook verdiep je je in slimme, duurzame ICT-oplossingen en leer je daarover adviseren. Bij de IT-opleiding in Den Bosch kun je je specialiseren in bedrijfsinformatica.

 

De software die je ontwikkelt, of het ontwerp dat je maakt staat niet op zichzelf, maar is onderdeel van een totaaloplossing. We leiden je op tot een developer die het geheel bewaakt, snel met nieuwe technologieën kan werken en achterliggende concepten kent. Ons opleidingsmotto is creating consumer & enterprise software solutions.

Na je hbo Informatica ben je Bachelor of Science.

 

Typerend voor deze opleiding

  • Je werkt zelf ICT-oplossingen uit voor organisaties
  • Je ontdekt je talenten en past ze toe in praktijkopdrachten
  • Gestructureerd, goed georganiseerd. Je krijgt les van specialisten
  • De sfeer, de binding en het contact met docenten

Waar word je voor opgeleid