Zoekwoorden:
Security, Education Market, Safety
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6670 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Voor wie
Je werkt al in de veiligheidsbranche en je wilt doorgroeien naar een naar een hogere functie. Of misschien wil je je wel omscholen om in deze branche te kunnen werken. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel, bent precies, gedisciplineerd en betrouwbaar. Je communiceert gemakkelijk. Je stelt hoge eisen aan jezelf en aan een ander, en je gaat goed om met opbouwende kritiek. Zowel in een team als individueel kun je goed uit de voeten. En boven alles speel je graag een rol in het vergroten van het gevoel van veiligheid in de samenleving.

 

 

Studieopbouw in het kort
Het werkveld van Integrale Veiligheidskunde vraagt om een brede oriëntatie. Gedurende de eerste twee studiejaren leg je daarom een basis voor je verdere opleiding. Het eerste studiejaar sluit je af met een propedeusediploma. Omdat een deeltijdstudent Integrale Veiligheidskunde vaak al werkzaam is binnen het vakgebied, bieden wij een verdere verbreding en verdieping.

 

Denk bij ‘verdieping’ aan het analyseren van- en het adviseren over (recente) veiligheidsvraagstukken. Wat je nodig hebt om dat te kunnen is daarbij het uitgangspunt. Bij de ‘verbreding’ ligt de nadruk op de uitbreiding van kennis en inzicht in maatschappelijke, politieke, economische en organisatorische ontwikkelingen in relatie tot veiligheid.

 

Werkzaam in het vakgebied
Omdat je als deeltijdstudent in principe geen stage loopt in het derde studiejaar en we een praktijk gerelateerde opleiding zijn, moet je in het tweede studiejaar minstens 10 uur per week werkzaam zijn in het vakgebied.

 

 

Na je opleiding Integrale Veiligheidskunde deeltijd
Tijdens de opleiding Integrale Veiligheidskunde word je opgeleid voor een breed scala aan functies op het gebied van veiligheid, veiligheidsbeleid en veiligheidszorg. De Integraal veiligheidskundige kan op alle niveaus binnen het bedrijf meepraten over veiligheidskunde: van de directie tot het middenmanagement en de werkvloer.

Met je diploma Bachelor of Arts (BA) op zak kun je kiezen voor een functie bij uiteenlopende bedrijven, diensten en tal van non-profitorganisaties en commerciële instellingen. Je bent ook welkom bij multinationals, woningcorporaties, overheid en politie, defensie en douane.

 

Jouw werkveld
Afgestudeerden komen in verschillende functies en bij verschillende organisaties terecht. Zij houden zich bijvoorbeeld bezig met:

- Veiligheidsbeleid bij grote en kleinere gemeenten.
- Cybersecurity en preventie.
- Industriële veiligheid bij de petrochemische industrie of het havenbedrijf.
- Het voorkomen van terroristische aanslagen.