Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2024
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Samenwonen, trouwen, je bedrijf starten, een huis kopen: bij veel ‘life events’ zorgt de notaris voor een goede afwikkeling, waarbij vervelende valkuilen worden weggenomen. Notarieel Recht is de bacheloropleiding waarmee je hiervoor de basis legt.

 

Waarom Notarieel Recht studeren?

Het notariaat heeft misschien nog steeds een beetje een stoffig imago, maar dat is onterecht. Want een notaris werkt met allerlei soorten mensen en moet dus niet alleen juridische kennis hebben. Notarieel recht is veelzijdig. Het speelt midden in de samenleving. Met bedrijven, met mensen, in verschillende levensfasen en situaties. En de carrièrekansen zijn uitstekend. Met deze studie kun je uiteindelijk ook advocaat, rechter of officier van justitie worden.

 

Waarom Notarieel Recht aan de Universiteit Leiden?

  • Naast je specialisatie ontwikkel je een brede juridische basis. Je leert alles over nationaal, Europees en internationaal recht, van inspirerende docenten die vaak zelf werken als notaris, rechter of advocaat.
  • Notarieel recht is een kleinschalige opleiding, waarbij je snel je medestudenten leert kennen en kunt rekenen op persoonlijke begeleiding.
  • Je studielocatie ligt in het hart van Leiden en heeft excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de bibliotheek en een sterk (inter)nationaal netwerk.

Past Notarieel recht bij jou?

Ben je maatschappelijk betrokken zoek jij in een conflict liever een compromis dan dat je een oordeel velt? Dan is Notarieel Recht iets voor jou. Als notaris ben je dienstverlenend en bedenk je creatieve oplossingen binnen de grenzen van het recht. Eigenlijk moet je mensen dus net zo boeiend vinden als rechten.