Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leiden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Consumentenklachten, de strijd tegen drugs, familiezaken, staatskwesties: rechtsgeleerdheid is maatschappelijk relevant en actueel. Wil je een loopbaan ‘in toga’, kies dan voor een studie Rechtsgeleerdheid. Bij Rechten in Leiden ontwikkel je je tot een veelzijdige jurist. Je werkt aan een academische houding en ontwikkelt juridische vaardigheden. Tijdens de studie heb je talloze mogelijkheden om je te ontplooien zoals jij dat wilt: bijvoorbeeld via bestuurswerk, studeren in het buitenland of een stage.

 

Past Rechtsgeleerdheid bij jou?

  • Heb jij belangstelling voor mensen en maatschappelijke ontwikkelingen?
  • Ben je nieuwsgierig en analytisch?
  • Kun je goed redeneren? 
  • Houd je van puzzelen?

Dan is Rechtsgeleerdheid waarschijnlijk iets voor jou. Als jurist probeer je op een creatieve manier, binnen het rechtssysteem, de beste oplossing te vinden. Gevoel voor taal, zelfdiscipline, een kritische houding en doorzettingsvermogen komen daarbij goed van pas. Bekijk de toelatings- en aanmeldingseisen voor Rechtsgeleerdheid.

 

 

Waarom Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit Leiden?

  • Je leert bij de opleiding Rechtsgeleerdheid alles over nationaal, Europees en internationaal recht van inspirerende docenten die vaak zelf werken als rechter, advocaat, notaris of (bedrijfs)jurist.
  • Je kunt je studie verbreden door vakken bij andere studies te volgen, een vreemde taal te leren, stage te lopen bij de beste juridische partners van de faculteit of bijvoorbeeld deel te nemen aan een internationaal uitwisselingsprogramma.
  • Onze excellente voorzieningen, zoals de Moot Court-zaal, de juridische bibliotheek en ons ijzersterke internationale netwerk, staan ook tot jouw beschikking.

 

Na je opleiding

De meeste studenten Rechtsgeleerdheid vinden snel na afronding van hun masterprogramma een passende functie. Vaak als gevolg van een stage of juridische bijbaan werken ze in kernfuncties van juridische organisaties, ministeries, kantoren en bedrijven. In Nederland, maar in toenemende mate internationaal.