Zoekwoorden:
Law
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Groningen
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
5040 uur
Duur:
3 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Introductie

Het recht regelt vrijwel alle aspecten van onze maatschappij. Tijdens deze studie leer je om zelfstandig met het recht om te kunnen gaan en hoe je het recht in de praktijk toepast. Daarvoor hoef je echt geen wetten in je hoofd te stampen! Hoe stel je een huurcontract op? Welke straf geef je een moordenaar? Welke persoonlijke gegevens mag je van anderen online publiceren? Wat moet er gebeuren bij een echtscheiding en wie betaalt het schoonmaken van vervuilde grond? Bij het oplossen van dit soort vragen wordt vaak een jurist ingeschakeld. Als student Rechtsgeleerdheid leer je wetten en regels te gebruiken en te interpreteren aan de hand van rechtelijke uitspraken.

 

De bacheloropleiding Rechtsgeleerdheid duurt drie jaar. In die tijd leer je problemen en vragen te analyseren en het recht daar adequaat op toe te passen. Het eerste jaar legt de basis en heeft een oriënterend karakter. Je krijgt inleidingen in de hoofdvakken, zoals strafrecht, privaatrecht en staatsrecht. Aan het eind van je eerste jaar maak je een keuze uit één van de zes afstudeerrichtingen:

 

Alle afstudeerrichtingen hebben een eigen opleidingspagina waar je meer informatie kunt vinden. Na je bachelor kun je kiezen voor één van de juridische masters die onze faculteit aanbiedt.

 

 

Arbeidsmarkt

Rechtsgeleerdheid maakt van jou een allround jurist. Met deze opleiding staan alle juridische beroepen voor je open. Als jurist kun je advocaat, rechter of officier van justitie worden. Veel juristen komen in het bedrijfsleven terecht of bij de overheid. Als jurist kun je ook een adviserende, leidinggevende of administratieve functie krijgen in het bank- en verzekeringswezen.

 

Wil je meer weten over jouw kansen op de arbeidsmarkt? Lees dan verder over het onderzoek dat wij hebben verricht naar het werkveld van afgestudeerde studenten (alumni) aan onze faculteit.

 

 

Potentiële beroepen

  • Togaberoepen (o.a. advocaat) 
  • Notaris
  • Belastingadviseur
  • Juridische functie in het bedrijfsleven
  • Juridische functie bij de overheid