Zoekwoorden:
Social work
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Leeuwarden
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
unknown
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

 

Ben jij ondernemend en kun je je goed inleven in anderen? Wil jij je inzetten voor mensen die het niet meer helemaal zelfstandig redden in de maatschappij? Dan is de hbo-opleiding Social Work echt iets voor jou!!

 

 

Wat staat je te wachten
Als sociaal werker help je mensen die het moeilijk vinden om actief deel te nemen aan de maatschappij. Je stimuleert ze om van hun eigen kracht uit te gaan, maar brengt ook mensen en organisaties met elkaar in contact. Hoe je dat aanpakt, komt aan bod tijdens de hbo-opleiding Social Work. Je volgt theoretische vakken, maar je leert ook in de praktijk. Vanaf jaar 1 doe je namelijk opdrachten voor zorg- en welzijnsorganisaties.

 

Je ontwikkelt eerst een brede basis en later in het studieprogramma kies je een profiel: Welzijn & Samenleving, Zorg of Jeugd. Om ervoor te zorgen dat jij na de opleiding direct aan de slag kunt als sociaal werker, is het werkveld nauw betrokken bij de opleiding.

 

 

Loopbaan
Onze maatschappij gaat uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Dat vraagt om een nieuwe kijk op sociaal werk. Als sociaal werker ben jij niet langer de uitvoerende kracht, maar steeds vaker een verbinder die voor jouw cliënt de inzet regelt van familie, vrienden en hulporganisaties.

 

Met jouw brede basis ben je op veel verschillende plekken inzetbaar: in sociale wijkteams, bij Vluchtelingenwerk of in de verslavingszorg, maar ook bij poppodia, wijkcentrums of in het schoolmaatschappelijk werk. Daarnaast kun je ook aan de slag als specialist op één bepaald gebied, bijvoorbeeld als reclasseringsmedewerker, ouderenwerker, gezinsvoogd of medewerker in de jeugdzorg.