Zoekwoorden:
Social work
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Nijmegen
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
unknown
Studielast:
3360 uur
Duur:
2 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Decentralisatie van de jeugdzorg, transformatie van het sociaal domein, vergrijzing, sociale ongelijkheid, passend onderwijs; als sociale professional sta je voor grote uitdagingen. Met de deeltijd Master Social Work pak je jouw rol in de transitie van verzorgingsstaat naar participatiemaatschappij.

 

WAAROM DE DEELTIJD MASTER SOCIAL WORK?

 

Hybride curriculum

De ene week fysiek onderwijs, de andere week online. Met dit flexibele curriculum hoef je niet wekelijks te reizen, maar blijf je toch verbonden.

 

Versterk het sociaal werk

De Master Social Work is gericht op jouw eigen beroepspraktijk. Jouw praktijkverbeterproject leidt tot duurzame verbetering.

 

Versterk jouw professioneel leiderschap

Door samen te werken met collega-professionals, ontwikkel je jouw professioneel leiderschap en profileer je je als sociaal werker.

 

Waardevol netwerk

Je medestudenten bij de Master Social Work deeltijd komen uit het brede veld van welzijn en zorg; een waardevol netwerk!

 

Wetenschappelijke inzichten uit 1e hand

(gast)Docenten uit het veld en het kenniscentrum HAN Sociaal bespreken de nieuwste inzichten en ontwikkelingen.

 

Registerpunten

Je krijgt 30 registerpunten bij Registerplein en 60 punten bij de Stichting Kwaliteitsregister Jeugd (SKJ).

 

VERGROOT JE MOGELIJKHEDEN: 

Sociale wijkteams, meer extramurale zorg en een complexere zorgvraag vereisen nieuwe, vakoverstijgende vaardigheden. Met je mastergraad ben jij de schakel tussen uitvoering en beleid. Je groeit in persoonlijk leiderschap terwijl je tegelijkertijd je vakgebied professionaliseert.

 

VAARDIGHEDEN

Dit zijn vaardigheden die je zoal leert:

 • regie voeren over complexe verbetertrajecten;

 • sociale kwesties signaleren en vertalen;

 • aanbevelingen doen vanuit onderzoeksresultaten;

 • verbeterinterventies implementeren en evalueren;

 • kennisdeling met partners initiëren en realiseren.

BEROEPEN

Deze functies sluiten bij je opleiding aan:

 • projectleider

 • leidinggevende

 • staffunctionaris

 • beleidsmedewerker

 • (praktijk)onderzoeker

 • docent mbo/hbo

MEER WETEN?: KOM NAAR DE OPEN AVOND OP 9 MAART!

Past de Master Social Work bij de volgende stap in je carrière? Ontdek het op de Open Avond van 9 maart! Stel al je vragen aan docenten en studenten en proef meteen de sfeer op de campus in Arnhem of Nijmegen. Liever de online voorlichtingen vanuit huis volgen? Dat kan ook.

 

NIEUW:: LEARNING COMMUNITY BEDRIJFSMAATSCHAPPELIJK WERK

Ben je bedrijfsmaatschappelijk werker? Wil je werken aan praktijkverbetering en bijdragen aan de versterking van jouw vak? Sluit dan vanaf september 2021 aan bij de learning community bedrijfsmaatschappelijk werk van de HBO Master Social Work!

 

DOORSTUDEREN NA JE BACHELOR SOCIAL WORK?

Ben je bijna klaar met je bachelor en heb je de ambitie om een mastertitel te behalen? Ben je nieuwsgierig en wil je meer? Bij de HAN vind je de perfecte aansluiting op je bachelor.

 

WAAROM DOORSTUDEREN?

Je zit nu in de flow van studeren: je bent gewend om leren en werken te combineren. Omdat je nu aan het begin van je loopbaan staat, ben je nog flexibel en heb je niet veel verplichtingen. Met een frisse blik en zonder premaster kun jij starten met de opleiding.

 

WAT VRAGEN WE VAN JE?

In de Master Social Work is een relevante werkomgeving een voorwaarde om je opdrachten te kunnen doen. Rode draad is een vraagstuk uit de praktijk (uit jouw werkomgeving) waarin jij je gaat verdiepen. Rondom dat vraagstuk ga je een project opzetten. Heb je (nog) geen betaalde of onbetaalde plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan contact met ons op via ask@han.nl. 

 

TWIJFEL JE NOG?

Je wilt er zeker van zijn dat je de goede keuze maakt. Heb je nog twijfels? Neem dan contact op met de opleiding en vraag een vrijblijvend telefonisch adviesgesprek aan!

 

TWIJFEL JE NOG TUSSEN MASTERS IN HET SOCIALE DOMEIN?

Wil jij je ontwikkelen binnen het sociale domein, maar weet je nog niet welke studie bij jou past? In de vergelijkingsflyer leer je meer over de verschillende opleidingen. Mocht je na het bekijken van de flyer nog steeds vragen hebben, plan dan een adviesgesprek in, of stuur je vragen naar ask@han.nl

 

NOG GEEN BACHELOR OPLEIDING?

Wil jij switchen naar een opleiding in het sociale domein, maar heb je nog geen hbo-opleiding afgerond? Kijk dan eens naar de Associate degree Sociaal Werk of Bachelor opleiding Social Work in deeltijd. Heb je al relevante werkevering en / of scholing opgedaan in het sociaal werk? Dan is de module 'Start op Maat: kennis en ervaring verzeliveren' wellicht iets voor jou.