Stellar Data Recovery

 

Wortels in dataherstel

Stellar Data Recovery heeft haar visier vooraal gericht op het herstellen van verloren of ontoegankelijke data, van een grote verscheidenheid aan (beschadigde) datadragers zoals harde schijven (HDD's), SSD's, SD-kaarten, mobiele telefoons, smartphones, pennenbakjes, USB-sticks, laptops, PC's, SAN- en NAS-systemen, RAID-systemen, bedrijfsserversystemen met virtuele machines, en ga zo maar door. Stellar bedient wereldwijd miljoenen mensen met haar software en diensten. Voor veel zakelijke en overheidsklanten is Stellar Data Recovery het laatste redmiddel bij belangrijke incidenten op het gebied van dataverlies.

 

Dataherstel als voorbereiding op forensische zoekopdrachten

Vaak zijn de gegevensdragers niet toegankelijk voor forensisch gereedschap. De eerste stap is het herstellen van de ruwe data van de beschadigde datadrager, zoals zwaar beschadigde harde schijven, kapotte microchips of vernielde smartphones. Stellar heeft verschillende tools ontwikkeld om dergelijke datahersteloperaties uit te voeren voorafgaand aan de forensische analyse. Een voorbeeld van zo'n tool is de zeer geavanceerde microchip data-extractietool voor het uitvoeren van het fysieke herstel van gegevens van allerlei soorten microchips (bijv. smartphone-chips).

 

Audits voor het wissen van gegevens

Stellar voert audits uit op het wissen van gegevens die resulteren in een schriftelijke verklaring. Dit kan zijn voor het testen van software van derden of voor het testen van de resultaten van een batch van zogenaamd gewiste apparaten.

 

Zakelijke en overheidsklanten

Waar overheidsinstellingen als FBI en NFI alleen maar overheidsorganisaties bedienen, bedient Stellar zowel overheids- als bedrijfsorganisaties. De service van Stellar is snel en kostenefficiënt, waardoor klanten tijdig kunnen reageren op bedreigingen en incidenten met gegevensverlies.

 

Meer over Stellar Data Recovery