De politie heeft behoefte aan hoogopgeleide politiemedewerkers in de basispolitiezorg. Medewerkers die op straat inzetbaar zijn én zich onderscheiden door een hoge mate van analytisch, creatief en reflectief vermogen. Daarbij zijn ze in staat verbindingen te leggen tussen maatschappelijke partijen.
Voor wie
De opleiding is ontwikkeld voor iedereen die op hbo-niveau bij de politie wil werken en daarmee bij wil dragen aan de veiligheid binnen de samenleving. De opleiding tot Politiekundige bachelor kent twee instroomvarianten:
Reguliere Bachelor
Je doorloopt vier fasen:
Zij-instromers
Volg je deze instroomvariant, dan doorloop je dezelfde fasen als de reguliere bachelor. Deze fasen zijn echter korter en volgen elkaar daardoor sneller op. Doordat het programma compact en intensief wordt aangeboden (je besteedt 50 uur per week aan de opleiding) is het mogelijk in 2,5 jaar deze opleiding af te ronden.
Als je deze variant volgt, krijg je vrijstelling voor de minor (jouw afgeronde opleiding geldt als vrijstelling) en voor Methoden van onderzoek, mits je dit vak op je vorige opleiding hebt gehad en je een thesis hebt geschreven.
Resultaat
Na de opleiding ben je Politiekundige bachelor en volledig toegerust om als politiekundige op straat aan de slag te gaan.