Keywords:
Education Market, Urban Security, National Security
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Veiligheid in organisaties en de samenleving is een urgent en complex thema. Kun jij het overzicht houden en goed samenwerken? Ontwikkel je dan bij de HU tot ‘regisseur’ van veiligheidsvraagstukken. De deeltijd-hbo-opleiding Integrale Veiligheidskunde geeft je de kennis, vaardigheden en het diploma dat je daarvoor nodig hebt.

 

Bijzonder aan onze opleiding is dat we je flexibiliteit bieden en veel persoonlijke begeleiding geven. Hoe deze flexibiliteit wordt ingevuld kun je lezen in de studiegids (paragraaf 2.3.2). Je doet kennis op over allerlei aspecten die met veiligheid te maken hebben, van veiligheidsbeleid in de stad tot terrorisme en informatieveiligheid.

 

De opleiding: Regisseur van veiligheid

Veiligheid in gebouwen en organisaties is de laatste jaren nog belangrijker geworden. Je rol als veiligheidskundige is divers. Zo ben je adviseur én coördinator.

 

Carrièreperspectief: Mensen kunnen op jou vertrouwen

Ga jij aan de slag als adviseur, beleidsmedewerker of projectmanager veiligheid? Of kies je voor een rol als coördinator bij de beveiliging van grote evenementen?

 

Je persoonlijke leerroute

Bij Hogeschool Utrecht studeer je flexibel. Samen met je leerteamcoach bepaal je je eigen studietempo, de volgorde van modules en je toetsmomenten. Zo kun je je studie afstemmen op je werk- en privésituatie en kennisniveau.

 

Waarom IVK studeren bij de HU?

  • Weet precies wat er speelt
    • Je doet de nieuwste vakkennis op van KAM/QHSE en crisisbeheersing tot informatieveiligheid en veiligheid in de verstedelijkte omgeving
  • Pas je kennis meteen toe
    • Omdat je kunt werken naast je studie, kun je de theorie meteen op je werk toepassen. Ideaal om je kennis te toetsen.
  • Studeer flexibel
    • Met je leerteamcoach stel je een studieplan op dat jouw studietempo bepaalt. Geschikt als je al in het veld werkt, maar ook voor een carrièreswitch.