Keywords:
Security, Education Market
Edu type:
Formal education
Location:
The Hague
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Jij bewaakt, beveiligt, observeert, signaleert, alarmeert en rapporteert.

 

Als beveiliger heb je een afwisselende baan en zorg je ervoor dat alles veilig blijft. Dat doe je bijvoorbeeld door je ronde te lopen langs de plekken die jij moet beveiligen, zoals een kantoor, winkel of evenement. Of je beveiligt personen. Ook pak je dingen zoals overlast en vervuiling aan. Soms moet je mensen aanspreken op hun gedrag. Je houdt toezicht door te surveilleren en doet meldingen bij de centrale meldpost. Of het kan zijn dat je de politie, brandweer of ambulance alarmeert.

 

Op de plekken die jij moet beveiligen, kijk je of er geen rare dingen gebeuren. Soms is er al iets gebeurd en dan probeer je samen met je collega’s de schade te beperken. Bijvoorbeeld bij een brand, een inbraak of geweld. Soms werk je ook achter een balie. Dan ontvang je bezoekers. Je laat ze binnen en wijst ze de weg.

 

Je bent geschikt voor het beroep als beveiliger als je van dynamiek en afwisseling houdt en je goed in de omgang bent met mensen. Jij gaat verantwoordelijkheid niet uit de weg!

 

Opbouw van de opleiding

Tijdens je opleiding ga je vijf dagen in de week naar school en je loopt stage. Je werkt aan je persoonlijke vorming en is er veel aandacht voor samenwerken, beroepshouding en motivatie. Daarnaast werk je aan je lichamelijke conditie.

 

De evenementen en de stages bij ons leerbedrijf beveiliging of bij een particulier beveiligingsbedrijf geven je een goed beeld van het werken in de beveiligingsbranche en de ordehandhaving. De stages en evenementen vinden bijvoorbeeld plaats bij:

  • ADO Den Haag

  • HIJS Hockey

  • Sportevenementen

Onderwerpen die tijdens je opleiding aan bod komen zijn:

  • Surveillance en controles

  • Optreden bij incidenten en calamiteiten

  • Aanhouden van verdachten

  • Service en hulp bieden

Keuzedelen

Tijdens je opleiding volg je ook keuzedelen. Met een keuzedeel geef je je diploma iets extra’s, je laat zien waar je interesse ligt en waar je goed in bent. Je volgt een keuzedeel op school of in de praktijk of in combinatie. De keuzedelen worden op je diploma vermeld. Je laat zo aan werkgevers en vervolgonderwijs zien waarin jij je gespecialiseerd hebt. Je vergroot hiermee je kansen op toelating tot een vervolgopleiding of een baan.

 

Wij bieden de volgende keuzedelen aan: (onder voorbehoud van wijzigingen)

  • Belevingsgericht werken

  • Blijvend fit

  • CCTV

Waar kun je werken?

Wanneer je de opleiding met succes hebt afgerond, kun je bij ieder beveiligingsbedrijf in Nederland solliciteren. Naar gelang de aard van het bedrijf kun je dan gaan werken op verschillende locaties, zoals winkels, banken, vliegvelden en (sport)evenementen.