Keywords:
Urban
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Ontwerp je eigen toekomst!

Maak jij je hard voor een leefbare en duurzame woonomgeving? Vind je dat steden anders ingericht moeten worden? Met deze opleiding geef je vorm aan je eigen toekomst!

Onze samenleving verandert snel en de uitdaging is de ruimte zo optimaal mogelijk in te richten. In de opleiding Built Environment staan ruimtelijke ordening en mobiliteit centraal. Je leert om stedelijke en regionale gebieden te (her)ontwikkelen, duurzame en innovatieve verkeers- en vervoerssystemen te creëren en ideeën te vertalen naar ruimtelijke ontwerpen. 

 

Je kunt de opleiding Built Environment ook in het Engels volgen.

 

Waarom BUas?

  • Unieke en integrale combinatie van mobiliteit, ruimtelijke ordening en stedenbouwkundig ontwerpen

  • Docenten werken parttime in de branche en brengen actuele praktijkervaring mee 

  • Kleinschalige opleiding in een informele learning community met veel een-op-een contact 

Opbouw van de studie

In de learning community van onze hbo-opleiding Built Environment leer je hoe je duurzame en innovatieve oplossingen bedenkt voor ruimtelijke en maatschappelijke vraagstukken in steden en de regio. Je leert hoe je aantrekkelijke steden ontwerpt en beheert, je leert hoe je mensen kunt stimuleren om slimme vervoerskeuzes te maken en je leert strategisch denken en ontwerpen. Je werkt aan theoretische en praktische kennis en ontwikkelt je professionele vaardigheden. Na het eerste semester kies je voor verdieping in Mobiliteit, Ruimtelijke ordening of Stedenbouwkundig ontwerpen. 

 

Elk semester werk je in teams aan een praktijkopdracht in ons LAB. Je loopt twee keer een stage van 20 weken en neemt deel aan diverse excursies in binnen- en buitenland. In onze learning community heb je veel mogelijkheden en vrijheid om cursussen en studieactiviteiten te kiezen en zo creëer je je eigen professionele profiel.

 

Nederlands- versus Engelstalig

Deze opleiding bieden we in het Nederlands en in het Engels aan. Bij de Engelstalige variant maak je deel uit van de international classroom. Door de mix van studenten en docenten uit binnen- en buitenland krijgen interculturele verschillen vanzelf meer aandacht; niet alleen in het onderwijs, maar ook in de internationale projecten en excursies. Zo word je nog beter voorbereid op een internationale loopbaan.