Over de opleiding
Wil jij een bijdrage leveren aan een veilige en prettige leefomgeving? Sta je stevig genoeg in je schoenen om mensen aan te spreken op hun gedrag? Wil je optreden tegen overlast, vernieling en vervuiling? Kortom, wil je werken in de publieke beveiliging? Dan is de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid echt iets voor jou.
Meer info over de opleiding
Als je de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid hebt voltooid, ben je Buitengewoon Opsporingsambtenaar (BOA). Je mag dan mensen staande houden en bijvoorbeeld goederen in beslag nemen. Zo speel je een belangrijke rol in de openbare veiligheid. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij buurtpreventie en je geeft voorlichting aan bewonersgroepen.
Tijdens deze beveiligingsopleiding leer je hoe je lastige en agressieve mensen kalmeert. Ook leer je hoe je kunt voorkomen dat situaties uit de hand lopen. Daarvoor zijn betrouwbaarheid, sociale vaardigheden en stressbestendigheid heel belangrijk. Op administratief gebied leer je hoe je een proces-verbaal moet afhandelen.
De opleiding bestaat uit theorie- en praktijklessen. Je oefent steeds de vaardigheden die je nodig hebt als handhaver toezicht en veiligheid. Aan het eind van je opleiding doe je een landelijk examen. Andere vakken die je krijgt zijn loopbaan & burgerschap (hoe je als burger in de maatschappij staat), Nederlands, Engels, rekenen, sport en ICT. De examens zijn wettelijk goedgekeurd via de Exameninstelling Toezicht en Handhaving. Je kunt met je diploma dan ook meteen aan de slag als handhaver toezicht en veiligheid.
Praktijkervaring
De opleiding Handhaver toezicht & veiligheid is een opleiding binnen de beroepsopleidende leerweg (bol). Naast de theorie, volg je twee keer stage. Er zijn verplichte buitenschoolse activiteiten en in de loop van het jaar werk je mee aan diverse evenementen, denk bijvoorbeeld aan de marathon van Rotterdam.
Persoonlijke begeleiding
Tijdens de opleiding Handhaver toezicht & veiligheid krijg je volop persoonlijke begeleiding. Er zijn mentorlessen en persoonlijke gesprekken ingepland. Als het nodig is kun je daarnaast ondersteuning krijgen van schoolmaatschappelijk werk. Zij helpen je op een praktische manier bij problemen met bijvoorbeeld huisvesting en schuldhulpverlening.