Keywords:
ICT, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2023
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Iets voor jou?

Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan past de opleiding HBO-Rechten bij jou. Tijdens de opleiding ontwikkel je je tot een praktische jurist die een stevige juridische basis combineert met digitale en communicatieve vaardigheden voor het helpen voorkomen en oplossen van juridische vraagstukken.

 

Dit ga je doen

HBO-Rechten is een praktijkgerichte opleiding. De nadruk in het studieprogramma ligt op het opdoen van kennis en vaardigheden die je direct kunt toepassen in de beroepspraktijk.

 

Jaar 1

In jaar 1 werk je elk blok aan een beroepsopdracht gekoppeld aan een bepaald thema, zoals Wonen, Werken of Vrije Tijd. Voor het uitvoeren van deze beroepsopdracht heb je stevige basiskennis- en vaardigheden nodig. Je volgt bijvoorbeeld de vakken Verbintenissenrecht, Arbeidsrecht en Bestuursrecht en leert hoe je juridische bronnen zoekt.

 

Jaar 2

In jaar 2 van je opleiding duik je de diepte in. Vanaf nu leg je meer relaties met de praktijk. Ook bereid je je voor op je stage met sollicitatietrainingen en neem je deel aan een speeddate-evenement, met als inzet een stageplek.

 

Jaar 3

In jaar 3 volg je een minor (keuzeprogramma) en loop je een half jaar stage. Je gaat bijvoorbeeld aan de slag bij een gemeente, advocatenkantoor of bank.

 

Jaar 4

In de eerste helft van jaar 4 ga je je specialiseren. De specialisatie telt 30 studiepunten en heeft als doel je kennis en vaardigheden op een bepaald beroepsterrein te verdiepen.

 

Voor wie?

  • Je houdt van analyseren en oplossen.
  • Je bent taalvaardig.
  • Je hebt affiniteit met ICT en digitalisering.
  • Je bent resultaatgericht, ondernemend en kritisch.