Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Bij de opleiding HBO-Rechten word je opgeleid tot een praktijkgerichte jurist die een belangrijke bijdrage levert aan de effectieve organisatie van juridische processen. Je combineert een stevige juridische basis met communicatieve en organisatorische vaardigheden en vormt zo de schakel tussen het recht en de praktijk. Je weet je weg te vinden in de ingewikkelde en (inter)nationale wet- en regelgeving.

 

Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld. Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan is HBO-Rechten wellicht geschikt voor jou.

 

Studieprogramma

Het studieprogramma van HBO-Rechten is opgebouwd uit vier leerlijnen. Naast de theorie van het recht, kennis van organisaties en organisatieprocessen en het verwerven van beroepsvaardigheden, ligt de nadruk in het studieprogramma op het toepassen van je kennis en vaardigheden in de beroepspraktijk.

 

 

Beroepsmogelijkheden

Na afronding van je opleiding HBO-Rechten beschik je over de kennis en vaardigheden die je in staat stellen om complexe juridische processen, projecten en procedures te doorgronden en te organiseren.

Als afgestudeerd jurist kun je uiteenlopende functies vervullen, zoals:

  • handhavings- of bezwaarjurist bij een gemeente
  • dossierbehandelaar bij een rechtsbijstandverzekeraar
  • contractmanager bij een internationaal bedrijf
  • professional support lawyer bij een advocatenkantoor
  • informatiemanager bij een notariskantoor

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).