Keywords:
ICT, Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Ben je maatschappelijk betrokken, beheers je de Nederlandse taal goed en kun je objectief naar zaken kijken? Dan past de opleiding HBO-Rechten wellicht bij jou.

 

WAT GA JE LEREN?

Tijdens de opleiding HBO-Rechten ontwikkel jij je tot een praktische jurist die een stevige juridische basis combineert met digitale en communicatieve vaardigheden om juridische vraagstukken op te lossen - en te helpen voorkomen. Je weet je weg te vinden in de (inter)nationale wet- en regelgeving. Ook leer je hoe je anderen overtuigt en hoe je helder en to the point communiceert. Er is veel aandacht voor legal tech: je leert hoe je technologie kunt inzetten om juridische processen te verbeteren.

 

WAT WORD JE MET DE OPLEIDING?

Als hbo-jurist sta je organisaties en burgers met juridische raad en daad bij, bijvoorbeeld als handhavingsjurist bij de overheid, compliance officer bij een bank, legal tech officer in het bedrijfsleven of als paralegal in de advocatuur.

 

WAT ZIJN DE TOELATINGSEISEN?

Je wordt tot deze studie toegelaten met een havo-, vwo- of mbo-4-diploma of een vergelijkbaar buitenlands diploma. Wil je HBO-Rechten studeren, dan is het belangrijk dat je kunt analyseren en ordenen. Je moet zorgvuldig werken, in korte tijd veel theorie bestuderen en affiniteit hebben met de dynamiek van de juridische wereld.

 

INSCHRIJVEN

Schrijf je uiterlijk op 1 mei in via Studielink met je DigiD. Hou er rekening mee dat het verkrijgen van een DigiD ongeveer 5 werkdagen duurt. Een goede studiekeuze is belangrijk. Om te checken of deze opleiding echt bij je past, is deelname aan een studiekeuzecheck een (verplicht) onderdeel van de inschrijving voor alle voltijdopleidingen.

 
 
FaLang translation system by Faboba