Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2023
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Het recht is overal om je heen: denk aan het contract voor je mobiele telefoon, of de arbeidsovereenkomst bij je eerste (bij)baan. Ook afspraken die we in ons land bij wet hebben vastgelegd, zoals het verbod op discriminatie, vallen onder het recht. Net als de overtreding ervan. Interessant? Dan is studeren aan de opleiding HBO-Rechten wat voor jou.

 

HBO-Rechten in de praktijk

Kies je voor HBO-Rechten aan Hogeschool Utrecht, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding. In leerteams van 8 studenten werk je naast de juridische inhoud ook aan je professionele houding. Je leert je weg vinden in wetten en regels en hoe je deze kunt vertalen naar de praktijk. Ook krijg je les in adviseren, gespreksvoering, onderhandelen en presenteren.

 

Dit kun je met een HBO-Rechten diploma

Dankzij je kennis van het recht en ervaring op het gebied van communicatie en organisatie, kun je met een HBO-Rechten diploma op veel plekken terecht. Bijvoorbeeld als juridisch adviseur bij de overheid, bedrijfsjurist bij een multinational of paralegal (juridisch medewerker) bij een advocatenkantoor.

 

Toelatingseisen HBO-Rechten

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de hbo-opleiding Rechten als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

 

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je Nederlands is dik in orde

    Tijdens je opleiding HBO-Rechten werk je veel met ingewikkelde wetteksten. Ook moet je regelmatig beroepsproducten zoals adviesbrieven, beschikkingen en andere processtukken schrijven. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is daarom belangrijk.

  • Je denkt oplossingsgericht

    Bij het vinden van de (juridische of niet-juridische) oplossingen zet je de klant centraal. Je herkent daarbij de belanghebbende partijen en hun belangen.

  • Je bent een communicatietalent

    In je werk ga je veel adviseren en presenteren. Je bent daarom niet bang om in het openbaar te spreken. Daarnaast moet je ook veel gesprekken voeren of begeleiden.