Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Het recht is overal om je heen: den aan het contract voor je mobiele telefoon, of de arbeidsovereenkomst bij je eerste (bij)baan. Ook afspraken die we in ons land bij wet hebben vastgelegd, zoals het verbod op discriminatie, vallen onder het recht. Net als de overtreding ervan. Interessant? Dan is studeren aan de opleiding HBO-Rechten wat voor jou.

 

Kies je voor HBO-Rechten aan de HU, dan kies je voor een praktijkgerichte opleiding. Je wordt wegwijs gemaakt in wetten en regels en je leert je weg te vinden in juridische informatiesystemen. Je traint vaardigheden als adviseren, gespreksvoering, onderhandelen en bemiddelen, en je besteedt veel aandacht aan je taalvaardigheid. In het derde jaar loop je stage. Lees meer over wat je tijdens de opleiding gaat leren bij Opleidingsinhoud.

 

 

Vrijstellingen

Heb je al eerder een hbo- of universitaire opleiding op het gebied van rechten gevolgd? Dan kun je misschien vrijstellingen krijgen en je studieduur verkorten. Lees mees hierover bij de toelatingseisen.

 

 

Beroepsperspectief

Met de opleiding HBO-Rechten kun je aan de slag in een van de vele sectoren waarin hbo-juristen zijn vertegenwoordigd: de overheid, het bedrijfsleven, de advocatuur, de rechtspraak. Functies waarin je komt te werken zijn bijvoorbeeld: juridisch medewerker of adviseur, paralegal, bedrijfsjurist, gerechtssecretaris of letselschadebehandelaar. Lees meer over het beroepsperspectief.

 

 

Opleiding in ontwikkeling

Het curriculum van de opleiding wordt elk jaar bekeken op actualiteit, werkbaarheid en studeerbaarheid. Vakken worden daardoor regelmatig een beetje aangepast. Komend studiejaar (2017-2018) wordt het programma veel grondiger gewijzigd. Je leert dezelfde juridische zaken, maar we gaan dat (nog) meer doen in de context van het beroepenveld. Je ziet dan vanaf dag één van de opleiding beter waarom je bepaalde dingen leert en hoe theorie en praktijk samenhangen.  Nieuwe studenten zullen ook al vaak in de praktijk gaan ‘snuffelen’  door bijvoorbeeld bezoeken aan het werkveld, gesprekken met juristen en opdrachten. Daarnaast zul je ook in de propedeuse al kennismaken met de ‘professionele houding’ die van een hbo-jurist wordt verwacht.  

 

Zie voor meer informatie bij Opleidingsinhoud.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).