Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Het recht is overal om je heen: denk aan het contract voor je mobiele telefoon, of de arbeidsovereenkomst bij je eerste (bij)baan. Ook afspraken die we in ons land bij wet hebben vastgelegd, zoals het verbod op discriminatie, vallen onder het recht. Net als de overtreding ervan. Interessant? Dan is studeren aan de opleiding HBO-Rechten wat voor jou.

 

Tijdens de opleiding: Leer alles over het recht

Je volgt vakken zoals Publiekrecht, Privaatrecht, Bedrijfsrecht en Sociaal Recht. Ook leer je hoe je moet onderhandelen, hoe je juridisch onderzoek doet en hoe je juridisch advies geeft.

 

Na de opleiding: Klaar voor jouw carrière na de hbo Rechten?

Na je afstuderen weet je hoe het Nederlands recht werkt en hoe je dit toepast in de praktijk. Dit kan als hbo-jurist, Bedrijfsjurist, Juridisch Adviseur of Jurist Handhaving.

 

Toelatingseisen HBO-Rechten

Studeren na middelbare school of mbo?

Je kunt starten met de hbo-opleiding Rechten als je een havo-, vwo- of mbo-diploma (niveau 4) hebt.

 

Studeren zonder diploma?

Ben je 21 jaar of ouder en heb je geen (geschikt) diploma? Dan moet je een toelatingsonderzoek doen.

 

Is deze opleiding iets voor jou?

  • Je Nederlands is dik in orde

    Tijdens je opleiding HBO-Rechten werk je veel met ingewikkelde wetteksten. Ook moet je regelmatig beroepsproducten zoals adviesbrieven, beschikkingen en andere processtukken schrijven. Een goede beheersing van de Nederlandse taal is daarom belangrijk.

  • Je denkt oplossingsgericht

    Bij het vinden van de (juridische of niet-juridische) oplossingen zet je de klant centraal. Je herkent daarbij de belanghebbende partijen en hun belangen.

  • Je bent een communicatietalent

    In je werk ga je veel adviseren en presenteren. Je bent daarom niet bang om in het openbaar te spreken. Daarnaast moet je ook veel gesprekken voeren of begeleiden.