Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Hacking, Software Developer, Innovation, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Jij gebruikt dagelijks multimedia. Je houdt van programmeren of gamen. De computer heeft voor jou weinig geheimen. Bij Informatica leer je de kneepjes van het vak. Zo maak je van je hobby je beroep.

 

Muziek luisteren via Spotify of delen via Facebook. Boodschappen doen via de website van Albert Heijn of een app voor de kortste route door de supermarkt. En daarna betalen met je smartphone. Software is overal, we gebruiken het dagelijks en kunnen niet meer zonder. Er zijn steeds nieuwe technologische mogelijkheden en toepassingen. Voor jou als individuele gebruiker en voor grote organisaties. Softwareontwikkeling is een onmisbaar vakgebied.

 

 

Jij

Je wilt graag leren hoe je software ontwikkelt. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kunt goed logisch redeneren en wilt beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want het ontwikkelen van software doe je nooit alleen.

 

 

De opleiding Informatica

Je leert alles over de verschillende aspecten van softwareontwikkeling en automatiseringsprojecten. Je leert onderzoeken aan welke eisen de software moet voldoen, hoe je die eisen vertaalt naar een ontwerp en dat omzet in een computerprogramma. Natuurlijk vergeet je niet te testen of de software ook werkt.

Na de opleiding Informatica ben je Bachelor of Science. Je vindt snel een baan, want de arbeidsmarkt zit te springen om goede softwareontwikkelaars.

 

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De software die je ontwikkelt, staat nooit op zichzelf, maar is onderdeel van een totaaloplossing: ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, gecombineerd met andere ICT-applicaties en duurzaamheid. Bij Informatica leer je hoe je jouw software in deze context ontwikkelt. We leiden je op tot een developer die snel met nieuwe technologieën kan werken. We leren je de technologie en belichten achterliggende concepten. Het motto van onze opleiding is creating consumer & enterprise software solutions.

 

Klik hier voor meer informatie. 

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).