Keywords:
Cyber, Education Market, ICT, Hacking, Software Developer, Innovation, Engineering
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Spotify, Bol.com en online bankieren. Software is overal, in bedrijven en in ons privéleven. Bij de opleiding Informatica leer je de software hiervoor te ontwikkelen met de nieuwste technologieën.

 

Boodschappen doen via de website van Albert Heijn of een app voor de kortste route door de supermarkt. En daarna betalen met je smartphone. Er zijn steeds nieuwe technologische mogelijkheden en toepassingen. Voor jou als individuele gebruiker en voor grote organisaties. Software is niet meer uit ons leven weg te denken en softwareontwikkeling is een onmisbaar vakgebied.

 

 

Jij

Je wilt graag leren hoe je software ontwikkelt. Een leergierige en onderzoekende houding is daarbij noodzakelijk. Je kunt goed logisch redeneren en wilt beter worden in abstract denken. Daarnaast werk je graag samen, want het ontwikkelen van software doe je nooit alleen.

 

 

De opleiding

Je leert alles over de verschillende aspecten van softwareontwikkeling en automatiseringsprojecten. Je leert onderzoeken aan welke eisen de software moet voldoen, hoe je die eisen vertaalt naar een ontwerp en dat omzet in een computerprogramma. Natuurlijk vergeet je niet te testen of de software ook werkt.

 

Na de opleiding Informatica ben je Bachelor of Science. Je vindt snel een baan, want de arbeidsmarkt zit te springen om goede softwareontwikkelaars.

 

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De software die je ontwikkelt, staat nooit op zichzelf, maar is onderdeel van een totaaloplossing: ter ondersteuning van bedrijfsprocessen, gecombineerd met andere ICT-applicaties en duurzaamheid. Bij Informatica leer je hoe je jouw software in deze context ontwikkelt. We leiden je op tot een developer die snel met nieuwe technologieën kan werken. We leren je de technologie en belichten achterliggende concepten. Het motto van onze opleiding is creating consumer & enterprise software solutions.

 

 

Arbeidsmarktperspectief
Als afgestudeerd informaticus heb je een luxe positie, want de arbeidsmarkt zit te springen om goede ICT'ers. Ook de voorspellingen voor de komende jaren zijn gunstig. Je kunt dus kiezen waar je wilt werken of wordt zelfs gevraagd voordat je bent afgestudeerd. Kies dus de sector die jou het meeste past. Veel studenten gaan werken bij een ICT-dienstverlener. Je kunt ook gaan werken in een specifieke branche, zoals bij een verzekeringsmaatschappij, bij een ziekenhuis of bij de overheid.

 

 

Potentiële beroepen

Softwareontwikkelaar
De software-engineer houdt zich bezig met het ontwerpen, programmeren en testen van applicaties en apps. Hierbij is het belangrijk om met de klant en collega's samen te werken, om zo een compleet programma te creëren dat voldoet aan de eisen van de opdrachtgever.

 

IT-architect
Dit is geen startersfunctie, maar een doorgroeifunctie. Je initieert en bewaakt de cohesie van IT-systemen en ontwikkelingen en legt voortdurend de relatie tot de business- en organisatiedoelen. Je communiceert als IT-architect in feite op alle niveaus; een functie met veel verantwoordelijkheid.


Projectmanager IT
De projectmanager IT geeft leiding aan een groep werknemers die werkzaam zijn in de IT-afdeling van een bedrijf.


IT-consultant
Een IT- of ICT-consultant adviseert, meestal in dienst van een IT-bedrijf, klanten over IT of ICT.