Keywords:
Cyber, Software Developer, informatica
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Tijdens de opleiding Informatica, leiden we je op tot software engineer, ofwel programmeur. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van software voor diverse toepassingen.

 

Software is overal om ons heen te vinden

Jij als toekomstige software engineer bent de specialist in het maken van grote en complexe software informatiesystemen die snel, effici├źnt en veilig werken. Zo kun je denken aan het ontwikkelen van een functionele app, maar ook aan het analyseren van grote hoeveelheden data van social media. Tijdens deze IT opleiding kom je, bij het ontwikkelen van deze systemen, in aanraking met verschillende programmeertalen.

 

Je zet je eerste stappen als programmeur met programmeren in Python en geavanceerde programmeertalen zoals Java en C#. Vanaf het tweede jaar kies je zelf welke programmeertaal je wilt gebruiken in het projectonderwijs. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je tijdens deze IT-opleiding ook samenwerken.

 

Van (web)programmeur tot software engineer

Na het afronden van de opleiding Informatica ben je breed inzetbaar binnen het vakgebied. In functies als (web)programmeur, data engineer, software developer en software engineer kun je verder groeien binnen de IT. Ben jij ge├»nteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig, een beetje eigenzinnig en een doorzetter? Dan is de opleiding Informatica wellicht iets voor jou! Kom naar onze open dag in Rotterdam en neem een kijkje bij onze studie. Liever deeltijd studeren? Deze opleiding is ook in deeltijd te volgen.