Keywords:
Cyber, informatica, Software Developer
Edu type:
Formal education
Location:
Rotterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

We leiden je op tot software engineer. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van software voor diverse toepassingen. Je bent in staat complexe ICT-systemen te analyseren, ontwerpen en implementeren.

 

Software is overal om ons heen te vinden. Jij bent de specialist in het maken van grote en complexe software informatiesystemen die snel, efficiënt en veilig werken. Zo kun je denken aan het ontwikkelen van een functionele app, maar ook aan het analyseren van grote hoeveelheden data van social media. Bij het ontwikkelen van deze systemen kom je in aanraking met verschillende programmeertalen. Zo leer je in het eerste jaar programmeren in Python en geavanceerde programmeertalen zoals Java/C#. Vanaf het tweede jaar kies je zelf welke programmeertaal je wilt gebruiken in het projectonderwijs. Naast het programmeren en ontwikkelen van verschillende toepassingen leer je ook samenwerken.

Na het afronden van de opleiding Informatica ben je breed inzetbaar binnen het vakgebied. In functies als data engineer, software developer en software engineer kun je verder groeien binnen de ICT.

 

Ben jij geïnteresseerd in nieuwe technologische ontwikkelingen, nieuwsgierig, een beetje eigenzinnig en een doorzetter? Dan is de opleiding Informatica iets voor jou!

 

 

Minors

In de laatste fase van je opleiding verdiep je je door middel van twee minors in je vakgebied of verbreed je je kennis in een door jou gewenste richting. Je kunt kiezen uit veel minors. Voor de opleiding Informatica geldt dat je in het derde en vierde jaar een keuze maakt uit verschillende minors, die aansluiting bieden aan verschillende specialisaties binnen het vakgebied. Voorbeelden hiervan zijn Security Lab, Data Science, Software Engineering, Information Management en Security.

 

 

Na je opleiding

Met een opleiding Informatica kun je aan de slag in de ICT-branche of in een branche waar intensief gebruik wordt gemaakt van software. Beroepen die passen bij de opleiding zijn bijvoorbeeld software engineer, webprogrammeur, systeemontwerper of ICT-projectleider.