Keywords:
Security, Education Market, Safety, Governance, National Security
Edu type:
Formal education
Location:
Breda
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Na de opleiding Integrale Veiligheidskunde kun je veiligheidsproblemen oplossen. Je houdt overzicht in crisissituaties en zoekt verbinding tussen partijen, zodat mensen veilig kunnen wonen en werken.

 

Een groot theatercomplex heeft dagelijks duizenden gasten. Jij zorgt voor een ontruimingsplan. Een bedrijf exporteert gevaarlijke stoffen. Jij bewaakt de veiligheid tijdens het transport. Een ziekenhuis verzamelt veel persoonsgegevens van patiënten. Jij zorgt ervoor dat deze gegevens vertrouwelijk behandeld worden. Veiligheid is overal belangrijk. Thuis. Bij het uitgaan. Op scholen, evenementen en in het openbaar vervoer. Bij epidemieën of economische crisis.

 

Jij
Jij stapt graag de wereld in van safety & security, risicobeheersing en crisiscommunicatie. Jij wilt dat mensen veilig wonen en werken. Je houdt van organiseren, regelen en coördineren en integriteit is een eigenschap die op jou van toepassing is. Je werkt zelfstandig, maar brengt ook graag partijen samen. Je zoekt en vindt passende oplossingen.

 

De opleiding
Je onderzoekt veiligheidsvraagstukken. Bekijkt ze van juridische, economische, psychologische en bestuurskundige kant. Je wordt de spin in het web die problemen signaleert, projecten opzet en de veiligheid bewaakt. Bij een grootschalige ramp. Maar ook gewoon in steden en buurten. Je werkt aan opdrachten vanuit het bedrijfs- en overheidsleven. Je volgt les en leert over verschillende communicatie- en onderzoeksvaardigheden.

 

Na deze opleiding ben je Bachelor of Arts (BA).

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De opleiding is praktijkgericht. Je volgt gastcolleges van docenten uit de praktijk. Ook ga je regelmatig op excursie.