Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/09/2021
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Ben jij de persoon die het leuk vindt om met wetten en regels te werken, houd je van samenwerken en wil je graag mensen helpen? Dan is deze opleiding een goede keuze. 

 

Over de opleiding

In onze samenleving zijn veel ingewikkelde wetten en regels. Als juridisch-administratief medewerker wijs je mensen daarin de weg. Als je bij een overheidsorganisatie werkt, help je bijvoorbeeld bij het aanvragen van een paspoort of rijbewijs, maar ook een bezwaarschrift  of vergunning. In de sociale zekerheid help je onder meer bij schulden of uitkeringen. En in de zakelijke dienstverlening werk je bijvoorbeeld aan incasso, arbeidscontracten en andere zaken waarbij wettelijke contracten of documenten nodig zijn. Het is belangrijk dat je wetten en regels kent, nauwkeurig kunt werken en dat je ingewikkelde zaken eenvoudig maakt voor de klant.

 

De BOL-variant van deze opleiding heeft 52 opleidingsplaatsen en de BBL-variant heeft 30 opleidingsplaatsen. Dat noemen we numerus fixus. Bij een numerus fixus opleiding is het van belang dat je je uiterlijk 1 april aanmeldt. >> Lees meer over de numerus fixus

 

DOORLEREN

Je kunt na deze studie verder doorleren voor:

    • Juridische Hogeschool (hbo recht)
    • MER (management, economie en recht) 
    • Bestuurskunde
    • HRM

WERKEN

Met je diploma kun je gaan werken in de incassobranche, advocatuur, Kamers van Koophandel, verzekeraars, makelaardij, bewindvoering en woningbouwcorporaties. Maar ook bij overheidsinstellingen. Bijvoorbeeld bij de Rijksoverheid, provincies, gemeenten, waterschappen, rechterlijke instanties, het Kadaster, het Openbaar Ministerie of de Belastingdienst. 

 

Stages

Tijdens je opleiding krijg je te maken met stage. In het mbo noemen we dit beroepspraktijkvorming (BPV). Tijdens je stage breng je in de praktijk wat je tijdens je opleiding hebt geleerd. Ook leer je samenwerken met collega’s en je leert omgaan met situaties waar je studieboeken niet direct een oplossing geven. Tijdens je stage leg je een goede basis voor de toekomst.
 

Toelatingseisen

Voor alle opleidingen van ROC Friese Poort gelden de volgende toelatingseisen:

Entreeopleiding:
geen diploma nodig (op 1 augustus ben je minimaal 16 jaar)
Niveau 2:
diploma vmbo basisberoepsgerichte, kaderberoepsgerichte,
gemengde of theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
diploma Entreeopleiding
Niveau 3:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
Niveau 4:
diploma vmbo kaderberoepsgerichte, gemengde of
theoretische leerweg
overgangsbewijs naar 4 havo
mbo-diploma niveau 2
mbo-diploma niveau 3
Vooropleidingseisen specialistenopleiding (niveau 4)
mbo-diploma niveau 3 van dezelfde richting