Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Nijmegen
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Met de master Notarieel Recht word je een expert in het familievermogensrecht, het (register)goederenrecht en het ondernemingsrecht. De Nijmeegse opleiding Notarieel Recht heeft civiel effect, wat je veel mogelijkheden geeft op de arbeidsmarkt.

 

Iets voor jou?

  • Je studeert af met civiel effect;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Je krijgt onderwijs van docenten uit de (rechts)praktijk;
  • Je doet ervaring op met een praktijkopdracht op een notariskantoor;
  • Onze studenten beoordelen deze opleiding met een 8,6. (Bron: NSE);
  • Als beste beoordeeld door Elseviers 'Beste studies 2022'.

Wat ga je leren?

In de masteropleiding Notarieel Recht verdiep je je in het familievermogensrecht, het goederenrecht en het ondernemingsrecht. Ook is er aandacht voor belastingrecht. Daarnaast is er ruimte gemaakt voor rechtsvergelijking en casusgericht onderwijs. Bij het vak 'estate planning', wat onderwijs betreft het sluitstuk van je master, ga je aan de slag met een praktijkopdracht op een notariskantoor. 

 

Wat kun je ermee?

Notariƫle juristen zijn breed inzetbaar en vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, banken en financiƫle instellingen, de rechterlijke macht of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

 

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.