Keywords:
Social work
Edu type:
Formal education
Location:
Leeuwarden
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
6720 hrs
Duration:
4 years
More information

Description:

Vind jij het belangrijk dat iedereen actief kan deelnemen aan de maatschappij? Kun jij je goed inleven in andere mensen? Durf jij de stappen te zetten die nodig zijn om het beste te doen voor kwetsbare groepen? Dan is Social Work jouw studie!

 

De opleiding Social Work van de NHL is samengegaan met de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening (SPH) van Stenden. Hieruit is de opleiding Social Work van NHL Stenden onstaan.

  • Je geeft zelf vorm aan je studie en bepaalt, in overleg met je begeleider, hoe je jouw profiel invult.
  • Je ziet in wat mensen nodig hebben en je bent ondernemend.
  • Je leert in hechte groepen waar onderwijs en werkveld samenkomen.
  • Je gaat tijdens de studie werkplekleren, waarbij je aan de slag gaat bij leerbedrijven en instellingen.
  • Je ontwikkelt een scala aan vaardigheden, passend bij jouw talenten, die jou helpen het verschil te maken.

 

Wat staat je te wachten

Als sociaal werker doe je iets voor mensen die het niet meer helemaal zelfstandig redden in de maatschappij. Maar hoe zet je deze mensen in hun kracht? Hoe breng je de juiste mensen en organisaties met elkaar in contact? En hoe ga je om met veranderingen in de samenleving? Het komt allemaal aan bod tijdens de opleiding en je leert dit vooral buiten de muren van onze hogeschool. Vanaf jaar één doe je namelijk opdrachten voor zorg- en welzijnsorganisaties en werken in de praktijk speelt tijdens het hele studieprogramma een belangrijke rol. Je ontwikkelt eerst een brede basis en later in het studieprogramma kies je een specialisatie: Welzijn & Samenleving, Zorg of Jeugd. We willen dat jij na de opleiding direct aan de slag kunt als social worker. Daarom is het werkveld nauw betrokken bij de opleiding.

 

 

Werkveld

Onze maatschappij gaat uit van de eigen kracht en zelfredzaamheid van mensen. Dat vraagt om een nieuwe kijk op sociaal werk. Niet langer is de social worker de uitvoerende kracht, maar steeds vaker verschuift jouw rol naar die van verbinder. Als social worker sta jij straks middenin de samenleving. Je weet als geen ander wat er speelt in de maatschappij en weet familie, vrienden en hulporganisaties te betrekken om het beste te bereiken voor jouw doelgroep!

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).