Keywords:
Social work
Edu type:
Formal education
Location:
Groningen
Education:
Master (EQF 7)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Ben je geïnteresseerd in de complexe, maatschappelijke vraagstukken in het sociale domein en vind je ontwikkelingen als co-creatie, integraal werken en waardecreatie interessant? Zie jij kansen of ben je op zoek naar kansen om het anders te doen waar het beter moet of kan? Dan is de masteropleiding Social Work iets voor jou!

 

De opleiding biedt je de tools om op een gestructureerde manier en weloverwogen de uitdagingen in jouw vakgebied aan te gaan.

  • Onderwijsprogramma in samenwerking met de Hanzehogeschool Groningen
  • Sterke koppeling van theorie en praktijk
  • Directe bijdrage aan de transformatie en innovatie in je eigen beroepspraktijk

 

Wat kun je na de Master Social Work?

De masteropleiding Social Work bereidt je voor op een seniorpositie in het werkveld waarbij je op basis van een brede theoretische kennis, vanuit een stevige professionele identiteit en ondernemende mindset meervoudig waarde kunt creëren en invulling kunt geven aan de doelen en leidende principes van de Global Definition of Social Work (International Federation of Social Workers, 2014). Na de studie ben je uitstekend voorbereid op een positie als seniorprofessional in verschillende gebieden van social work. Je zet als masterprofessional onderzoek in om veranderingen in de praktijk in co-creatie te realiseren met relevante betrokkenen en vanuit gedeelde waarden en belangen, aanwezige middelen en mogelijkheden. Als masterprofessional Social Work ben je in staat de kwaliteit van het sociaal werk te vergroten, ben je de spil tussen praktijk en theorie én tussen beleid en uitvoering.

 

Studieopbouw

Tijdens de masteropleiding Social Work ontwikkel je professionele en persoonlijke competenties op basis van actuele en relevante theorieën en concepten. Jij wordt de deskundige die bijdraagt aan een solide basis van het Sociaal Werk-domein. Je inspireert en coacht collega´s, teams en samenwerkingspartners in het werkveld bij het vormgeven van transformatie en innovatie. 

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).