De militaire opleiding aankomend onderofficier grondoptreden is iets voor jou als je: sportief bent
OVER DE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND ONDEROFFICIER GRONDOPTREDEN
De VeVa-opleiding in Ede tot aankomend medewerker onderofficier is niet voor iedereen geschikt. Je moet fysiek sterk zijn, een goed uithoudingsvermogen hebben en over een flinke portie discipline beschikken. Als onderofficier moet je ook leiderschapskwaliteiten hebben. Herken jij jezelf in deze omschrijving en wil je het werk van een militair leren kennen? Tijdens de VeVa-opleiding tot aankomend onderofficier grondoptreden maak je uitgebreid kennis met Defensie en ben je verzekerd van een stage mét stagevergoeding.
Tijdens de opleiding loop je in totaal 25 weken stage op een kazerne. Daar krijg je een eerste algemene militaire opleiding. Je gaat steeds 3 weken naar school en daarop volgt 1 week stage.
Als aankomend onderofficier grondoptreden moet je natuurlijk over een uitstekende conditie beschikken. En daar werk je in je militaire opleiding naartoe! Je krijgt veel sportlessen waardoor jouw kracht en uithoudingsvermogen toenemen.
Naast deze fysieke training wordt er tijdens de opleiding gewerkt aan je algemene vaardigheden: Engels, Nederlands, rekenen en burgerschap. Je krijgt ook lessen in vaardigheden die je als militair nodig gaat hebben: militaire eerste hulp, kaart en kompas lezen en verbindingen maken. Je ontwikkelt Skills for Life: doorzettingsvermogen, improviseren, samenwerken en omgaan met diverse culturen. Naast de verschillende soorten lessen en je stage neem je ook deel aan verschillende soorten buitenschoolse activiteiten.
De VeVa-opleiding is kleinschalig en persoonlijk. Op onze eigen VeVa-locatie aan de Zandlaan kennen wij elkaar en gaan we respectvol met elkaar om. Het VeVa-team van Dulon College garandeert jou een persoonlijke benadering en een uitstekende begeleiding.
JOUW CARRIÈRE NA JE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND ONDEROFFICIER GRONDOPTREDEN
Na het halen van jouw diploma aankomend onderofficier grondoptreden ben jij klaar om je in te zetten voor een veilige wereld. Als je kiest voor werken bij Defensie ben je verzekerd van een baan. Je kunt bij de Koninklijke Landmacht aan de slag als aankomend sergeant of wachtmeester. Je kunt verschillende richtingen op: je komt bijvoorbeeld terecht bij de infanterie, cavalerie of artillerie (grondoptreden). De Koninklijke Landmacht biedt voldoende doorgroeimogelijkheden. En je kunt ook aan de slag bij de Koninklijke Marine.
Maar met een militaire opleiding tot aankomend onderofficier grondoptreden zijn er meer mogelijkheden dan militair of marinier worden. Jij hebt namelijk Skills for Life opgedaan waar een heleboel andere werkgevers ook om zitten te springen.
WAAROM DE MILITAIRE OPLEIDING AANKOMEND ONDEROFFICIER GRONDOPTREDEN VOLGEN OP HET DULON COLLEGE?
Als je wilt groeien, moet je jezelf kunnen zijn. Op het Dulon College in Ede kan en mag jij dat. In een veilige sfeer met veel persoonlijke aandacht en begeleiding, krijg je de kans om jezelf in de breedte en de diepte te ontwikkelen. Je wordt uitgedaagd om te worden wie je bent met álles wat je in je hebt, zodat je versteld staat van wat je kunt bereiken. Jij bepaalt zelf hoe je leert, kiest je eigen uitdagingen en maakt er zelf iets mooi van. Dus, waar ga je naartoe?
TOELATINGSEISEN
Niet iedereen is geschikt voor de militaire opleiding aankomend onderofficier grondoptreden. Daarom worden er een aantal toelatingseisen gesteld.
Hoe ziet dat toelatingstraject eruit? Als je je hebt aangemeld, word je uitgenodigd voor een vaardigheidstest. Hierin worden jouw sportieve en leidinggevende vaardigheden beoordeeld. Daarna heb je een intakegesprek. Haal je voor deze twee onderdelen een voldoende en heb je een passende vooropleiding? Dan word je toegelaten tot de opleiding!
Voordat je begint aan de opleiding heb je een militaire uitrusting nodig. Deze bestaat onder andere uit:
Deze uitrusting krijg je in bruikleen van Defensie.
BEPERKT AANTAL OPLEIDINGSPLAATSEN BESCHIKBAAR
Voor het schooljaar 2022-2021 zijn er voor deze opleiding 75 plaatsen beschikbaar. Het beperkte aantal plaatsen heeft te maken met landelijke afspraken. Plaatsing gebeurt op volgorde van aanmelding. Na de eerste 75 aanmeldingen zijn er ook 75 wachtlijstplaatsen. Mocht een student onverhoopt niet aan de toelatingseisen voldoen of zich terugtrekken dan krijgt de eerstvolgende op de wachtlijst de plek.