Zoekwoorden:
Engineering
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Breda
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Bij de opleiding Elektrotechniek leer je hoe je de wereld slimmer en makkelijker maakt met technische innovaties. Je staat aan de start van nieuwe ontwikkelingen waar veel mensen gemak van hebben.

 

Je werkt mee aan de ontwikkeling van zonne- en windenergie en superbatterijen voor elektrische auto's en schepen. Elektrotechniek is overal om je heen, ook op plekken die je misschien niet verwacht: je gameconsole, een DJ-draaitafel, je mobiele telefoon en in een Formule 1-auto. Bijna alles in de wereld van nu heeft te maken met elektrotechniek. Na je opleiding ben je dan ook zeker van een baan.

 

 

Jij

Jij houdt van experimenteren, maar denkt ook aan de wereld van morgen. Je werkt mee aan superbatterijen die ervoor zorgen dat we in de toekomst kunnen beschikken over elektrische vliegtuigen. Of je maakt productierobots steeds beter door ze te voorzien van slimme sensoren, waardoor we via het Internet of Things over allerlei informatie kunnen beschikken. Daarmee kunnen we processen efficiënter maken.

 

 

De opleiding

De opleiding Elektrotechniek duurt 4 jaar. Ieder jaar bestaat uit 4 blokken van 10 weken. Je krijgt theorielessen, practica en voert samen met andere studenten projecten uit waarin je leert werken als hbo-professional. Het is een voorbereiding op het bedrijfsleven. Je leert technische vraagstukken op te lossen door eerst na te denken en dan pas te doen. Na je afstuderen ben je Bachelor of Science.

 

 

Kenmerkend voor deze opleiding

De combinatie van elektronica, industriële automatisering en energietechniek is uniek. Er is bij bedrijven veel vraag naar deze combinatie. Elektrotechniek scoort al jaren goed volgens de Nationale Studenten Enquête. Onze studenten en alumni waarderen de korte lijnen tussen docenten en studenten. De brede basis zorgt ervoor dat je multidisciplinair inzetbaar en toekomstbestendig bent. Je krijgt een goede en gedegen achtergrond waarmee je meteen aan de slag kunt in het bedrijfsleven.