Zoekwoorden:
Law, Tax Law, Economics
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Rotterdam
Opleiding:
Master (EQF 7)
Start datum:
01/09/2022
Studielast:
1680 uur
Duur:
1 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

De master Fiscaal recht biedt een pittig en actueel programma voor ondernemende fiscalisten. Als fiscalist adviseer je multinationals en het mkb hoe zij optimaal in kunnen spelen op de fiscale regels. Vanuit de overheid geef je tegenwicht aan agressieve tax planning of spreek je recht over een fiscale structuur.

 

Je vindt als specialist de beste oplossingen voor jouw opdrachtgever. Het accent van de master Fiscaal recht ligt op verdieping van de kennis op de terreinen van vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, estate planning en Europees en internationaal belastingrecht. Je rondt de master af met het schrijven en openbaar verdedigen van jouw scriptie. Na dit programma kun jij op het hoogste niveau van de belastingpraktijk functioneren.

 

  

Studieprogramma

Het studieprogramma omvat een veelheid aan fiscale vakken, waarbij het accent ligt op verdieping van de kennis van vennootschapsbelasting, inkomstenbelasting, internationaal belastingrecht en Europees belastingrecht. Verder wordt in blok vier het onderdeel Schenk-, erf-, overdrachtsbelasting en Estate Planning behandeld.

 

De masteropleiding Fiscaal Recht biedt een uitdagend programma. Hierin staat niet alleen de nationale belastingwetgeving centraal, maar wordt ook volop aandacht besteed aan de Europese en internationale aspecten van belastingheffing. Actuele onderwerpen zoals de internationale aanpak van agressieve belastingontwijking worden diepgaand behandeld door docenten met ruime praktijkervaring.

 

Waar in de bachelor de onderwijsmethode uitgaat van probleemgestuurd leren (PGL), hanteert de master Fiscaal Recht als onderwijsvorm active academic learning. Met deze vorm sporen we jou aan om op actieve wijze kennis, vaardigheden en een professionele houding te verwerven. Tijdens de traditionele hoorcolleges maar vooral tijdens de andere sessies dagen we je uit om kritisch over de behandelde problematiek na te denken, met je docenten en medestudenten daarover in discussie te gaan, maar ook om zelfstandig onderzoek te doen naar de uitwerking van een probleemstelling. Hierbij doe je de vaardigheden op die vereist zijn om als fiscalist aan de slag te gaan.

 

Het onderlinge contact tussen de studenten wordt bevorderd door het werken in kleine(re) groepen en het reflecteren op elkaars werk (peer review). In het kader van het vak Capita selecta kun je je verdiepen in een deelgebied van het belastingrecht. Je kunt kiezen uit vijf CS-varianten: Van eenmanszaak tot concern, Formeel belastingrecht, Loonheffingen, Caraïbisch belastingrecht en Transfer pricing. 

 

De master Fiscaal recht rond je af met een verdediging van je scriptie ten overstaan van een examencommissie en in bijzijn van familie en vrienden. In het masterscriptietraject word je aangemoedigd om tijdig te beginnen met het zoeken van een probleemstelling, het maken van een opzet en het schrijven aan je scriptie. Onderdeel van dit traject is het Fiscaal Confrontatie Vak. Tijdens dit vak delen wetenschappers hun ervaringen met het doen van rechtsvergelijkend en interdisciplinair onderzoek, krijg je commentaar op een hoofdstuk uit jouw scriptie en presenteer je je scriptie door middel van een poster.

 

De opleiding is pittig, maar door de weloverwogen opbouw van de vakken goed studeerbaar.

 

 

Carrièremogelijkheden

De masteropleiding Fiscaal Recht (Directe Belastingen) biedt uitstekende kansen op een baan bij de Belastingdienst of bij het ministerie van Financiën, in de nationale en internationale belastingadviespraktijk of als fiscaal-specialist bij de rechterlijke macht of een multinational. Ook een aanstelling bij een universiteit of andere wetenschappelijke instelling behoort tot de mogelijkheden.

FaLang translation system by Faboba