Zoekwoorden:
Cyber, ICT
Edu type:
Formele educatie
Locatie:
Meerdere locaties
Opleiding:
Bachelor (EQF 6)
Start datum:
01/09/2023
Studielast:
6720 uur
Duur:
4 jaar
Meer informatie

Beschrijving:

Met ICT kun je alle kanten op, maar vooral de goede: die waar jij het meeste plezier in hebt. Daarom maak je in het eerste halfjaar kennis met alle studierichtingen en werk je veel in teamverband. Zo kun je kiezen wat jij het leukst vindt en groei je uit van hobbyist tot specialist. Een T-shaped professional met een brede basiskennis plus een eigen specialiteit. Wil je programmeren of liever adviseren, bijvoorbeeld wat de beste ICT-oplossingen voor een bedrijf zijn? Dat ontdek je door met medestudenten als team te werken. Met lekker veel praktijkopdrachten, want je leert vooral door te doen.

 

Opbouw HBO-ICT

De studie begint meteen met een mooi project: The Challenge. Als team van studenten vorm je een start-up en samen bedenk, programmeer en presenteer je een ICT-oplossing voor één van de Sustainable Development Goals (SDG), om de wereld rechtvaardiger en duurzamer te maken. Ook ontwikkel je het businessmodel van de start-up en los je security-issues op. Het is een samenwerking waarin jij ontdekt welk type ICT’er je het liefste bent. Bij The Challenge pas je alles wat je leert in het propedeuseprogramma toe in de praktijk. Later in de opleiding loop je anderhalf jaar stage en kom je er nóg beter achter wat je wilt in de ICT. Zo word je een specialist met een brede blik.

 

Voordelen HBO-ICT

  • In het eerste halfjaar krijg je les in alle studierichtingen en leer je ICT in de volle breedte kennen. Dat geeft je een stevige basiskennis en helpt je om een differentiatie te kiezen. Want deze keuze hoef je pas definitief na het eerste half jaar te maken.

  • Samen met jou ontwikkelen we je sociale en professionele vaardigheden, zodat je uitgroeit tot uitstekende ICT’er én geweldige collega.

  • ICT is altijd en overal, wereldwijd gericht op de toekomst. Als specialist met brede blik is jouw inbreng heel gewild, of je nu bedrijfsadviseur of developer bent.

  • Laat je inspireren en lees onze opleidingsbrochure en ter verdieping onze Studiegids met informatie over de vakken en het onderwijs waar je tijdens de studie mee te maken krijgt.

 

Elke locatie haar eigen sfeer en differentiaties

In het eerste halfjaar krijg je les in alle studierichtingen en leer je ICT in de volle breedte kennen. Dat geeft je een stevige basiskennis en helpt je om een differentiatie te kiezen. Want deze keuze hoef je pas definitief na het eerste half jaar te maken.

 

Locatie Den Haag

  • Bij Software Engineering leer je programmeren en ontwikkel je software in een programmeertaal. Je leert oplossingen te bedenken voor eindgebruikers, bijvoorbeeld door applicaties te ontwikkelen of complexe database systemen in te richten voor grote organisaties. 
  • Bij Business & Data Management verdiep je je in hoe organisaties een goede match kunnen maken tussen wat tegenwoordig allemaal mogelijk is met informatietechnologie en data én waar de organisatie en de klanten behoefte aan hebben. Daarbij gaat het niet alleen over hoe je gestructureerde data van de organisatie kunt inzetten, maar ook hoe ongestructureerde data (bijvoorbeeld documenten) en data ‘van buiten’ (bijvoorbeeld open data) kunnen helpen om een slimmere organisatie te worden. 

 

Locatie Delft

  • De differentiatie Network and Systems Engineering is een technische studie waar de combinatie hardware/software centraal staat. Je ontwikkelt software om apparaten optimaal te laten functioneren, denk aan de apparaten in een smart home, een elektrische auto en aan het Internet of Things.

 

Locatie Zoetermeer

  • Bij Information Security Management leer je de strijd aangaan met cybercriminaliteit. Je leert veiligheidsrisico’s in kaart te brengen en bedenkt hoe je een systeem bouwt met het hoogst mogelijke security niveau, zodat hackers er niet in komen en de veiligheid voor gebruikers en data gewaarborgd blijft.
  • De differentiatie Innovative Development is geen traditionele studie met lessen en hoorcolleges, maar werk je in kleine groepen aan projecten om digitale oplossingen te bedenken voor problemen waar bedrijven en organisaties tegenaan lopen. Er komt veel zelfstudie bij kijken en leert veel aspecten van ICT zoals programmeren, code schrijven en het bedenken van systemen.